Διατροφή & Υγεία

Αυτό είναι το «θαυματουργό» λάδι που κάνει φυσικό μπότοξ στις ρυτίδες και εξαφανίζει την κυτταρίτιδα

Μπορεί η αγορά να κατακλύζεται από δεκάδες προϊόντα περιποίησης και καλλυντικά, όμως ελάχιστοι γνωρίζουν ποια είναι τα θαυματουργά συστατικά της γενναιόδωρης φύσης πίσω από τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Στην κατηγορία αυτών ανήκει και το έλαιο αργκάν, που προέρχεται από το δέντρο argania spinosa, αποτελεί από παλιά βασικό «όπλο» ομορφιάς των γυναικών του Μαρόκου, που γνώριζαν τα οφέλη του, όπως για παράδειγμα, τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα ω-3 και ω-6, τις πολυφαινόλες και τη Βιταμίνη Ε.

Σήμερα το ελιξήριο αυτό της φύσης μπαίνει δυναμικά στην καθημερινότητα μας, μέσα από τις δύο του μορφές: τη βρώσιμη και την καλλυντική, χάρη στο γεγονός ότι έχει πολλαπλές ευεργετικές δράσεις για την καλή υγεία του οργανισμού και την εξωτερική μας εμφάνιση.

Πιο συγκεκριμένα, οι αντιοξειδωτικές του ουσίες βοηθούν στην πρόληψη κατά του καρκίνου και στην αποκατάσταση των κυτταρικών βλαβών, ενώ συμβάλλει στη ρύθμιση της χοληστερόλης στο αίμα και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Παράλληλα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη (κατάσταση στην οποία τα κύτταρα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά την ορμόνη της ινσουλίνης και αν η συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα είναι υψηλή, τότε εκδηλώνεται ο διαβήτης τύπου 2). Εχει ακόμη αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν τα άτομα με αρθρίτιδα ή ρευματισμούς.

Οι θετικές του ιδιότητες επεκτείνονται, όπως προαναφέρθηκε και στον τομέα της ομορφιάς, μιας και το μαροκινό αυτό «χρυσάφι» χρησιμοποιείται όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά σε όλο το σώμα.

Μπορείτε να το εμπιστευτείτε ως μέρος της καθημερινής σας φροντίδας, γιατί επαναφέρει την υγρασία στην ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα κάνοντας την εξαιρετικά απαλή και βελούδινη.

Χάρη σε δύο ουσίες του, το λινολεϊκό και ελαϊκό οξύ, συγκρατεί την υγρασία στα μαλλιά, τους χαρίζει τη χαμένη τους λάμψη και τα κάνει πιο υγιή από ποτέ.

Εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, δρα αντιρυτιδικά και συσφιγκτικά, αλλά και κατά της ακμής, ενισχύει τα αδύναμα και εύθραυστα νύχια, καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, προστατεύει από τον ήλιο χάρη στην περιεκτικότητα του σε καροτενοειδή, χρησιμοποιείται ενάντια στις ραγάδες, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και δρα κατά της κυτταρίτιδας.

Το λάδι αργκάν είναι το μεγάλο μυστικό πολλών διάσημων σταρ του Χόλιγουντ, ανάμεσα τους και η εκθαμβωτική Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, που έχει αποκαλύψει ότι αυτό είναι το προϊόν που χρησιμοποιεί για να διατηρεί νεανική και απαλλαγμένη από ρυτίδες την επιδερμίδα της.

Ξεχώρισαν