Απόψεις

Αγκαλιάζοντας τους Αμερικανούς χωρίς όραμα

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεφάντωσε επικοινωνιακά στη Θεσσαλονίκη, αγκάλιασε τους Αμερικανούς τους οποίους παλαιότερα θεωρούσε «φονιάδες των λαών», έπαιξε μπάσκετ, χαριεντίστηκε στα περίπτερα της ΔΕΘ και χάρηκε τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα, σαν να βρίσκεται σε λούνα παρκ, όπως είπε εύστοχα ο κ Βενιζέλος.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Χρειάζονταν μια καλή δημοσιότητα, ύστερα από την εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι, από την αποτυχία του αφηγήματος της καθαρής εξόδου και από τη διαπίστωση πως «δεν αρέσει» πια στους πολίτες .
Εξ ου και η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε σιδερόφρακτη πόλη, όπου οι αστυνομικές κλούβες δημιούργησαν κινητά τείχη για να προστατεύσουν τον Αλέξη Τσίπρα και την εκδήλωση των εγκαινίων .
Πολύ περισσότερο όμως γιατί δεν είχε κάτι καινούργιο να πει, να δώσει και να ενθουσιάσει . Έτσι το αγκάλιασμα με τους Αμερικάνους του κ Τράμπ ,τον οποίο προεκλογικά είχε αποκαλέσει επικίνδυνο, ήταν το μοναδικό στοιχείο στο οποίο στηρίχτηκε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό και να στείλει το μήνυμα ότι τουλάχιστον στο εξωτερικό, η εικόνα του παραμένει αλώβητη .

Ακόμα και η καθιερωμένη συνέντευξη αποδείχθηκε βαρετή, παρ όλα αυτά αποκάλυψε σε κάποια σημεία , τις βαθύτερες σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα και τους φόβους του.

Πρώτα από όλα άνοιξε ο ίδιος τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές που ήδη ορισμένοι στις προσδιορίζουν για Νοέμβριο η Μάρτιο.

Ταυτόχρονα όμως δεν μπόρεσε να παρουσιάσει συγκεριμμένο όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος, ούτε σχέδιο ανάπτυξης και επενδύσεων. Αντίθετα έδειξε ίδιαίτερο ενδιαφέρον για το κομματικό μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στόχευσε στο δημόσιο, ως χώρο ψηφοθηρίας , με χιλιάδες διορισμούς και τη χορήγηση των αναδρομικών σε στρατιωτικούς αστυνομικούς ,δικαστικούς πανεπιστημιακούς τα οποία χρωστούσε.

Ανέδειξε τις ανησυχίες του για επερχόμενη εκλογικη ήττα με μια ασυνήθη επίθεση στον πολιτικό του αντίπαλο , τον οποιο κατηγόρησε πως αν έρθει στην εξουσία ,θα εφαρμόσει τη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου , που ο ίδιος ομως εχει ψηφισει στη Βουλή !!!

Εγκωμίασε τον εαυτό του και την κυβέρνηση του, για την πιστή εφαρμογή του τρίτου μνημονίου λέγοντας «δεν είναι τυχαίο που εμείς κάναμε τις μεταρρυθμίσεις», μεταρρυθμίσεις βεβαίως που παλαιότερα «πολεμούσε» ο ίδιος στους δρόμους .

Έδειξε σκληρότητα και απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι και δεν ζήτησε ούτε μια συγνώμη αλλά και απέναντι στους συνταξιούχους άνω των 70 ετών.

«Κάρφωσε» τον κ Ζάεφ ,λίγες βδομάδες πριν το δημοψήφισμα λέγοντας ,πως οι όποιες πιέσεις των ΗΠΑ αφορούσαν τα Σκόπια και οχι την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται οτι η κυβε.ρνηση Τσίπρα δέχτηκε στη συμφωνία , οτι ζητούσαν απο το 2008 οι Σκοπιανοί .

Δεν θα αναφερθώ στα συνήθη ψέμματα του πρωθυπουργού που αφορούν πια καθεστώς , θέλω όμως να μείνω στη δήλωση του ότι για τα επόμενα δυο χρόνια η Ελλάδα αν δεν μπορέσει να βγεί στις αγορές τότε θα κάνει χρήση των κονδυλίων του «μαξιλαριού». Δεν έχουν αντιληφθεί πως και μόνο το …άγγιγμα αυτού του ποσού θα επιβεβαιώσει διεθνώς την αδυναμία δανεισμού της χώρας ,θα εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο τις αποδόσεις των ομολόγων και θα οδηγήσει σε νέα κρίση.

Πηγή: https://thecaller.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν