Εθνικά Θέματα

Αλλαγή ονομασίας με στόχο την ένταξη στο ΝΑΤΟ εξετάζουν τα Σκόπια

Αν και ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων θεωρεί ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητήσει ειδικότερες προτάσεις ονομασίας, το ενδεχόμενο αλλαγής της ονομασίας της εξετάζει η πΓΔΜ, προκειμένου να ξεπεράσει τις αντιρρήσεις της Ελλάδας ως προς την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ διευκρινίζει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, την Τετάρτη, θα συναντηθεί με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

«Θα ζητήσω από την Ελλάδα να επανεξετάσει τι είδους γείτονα θέλει. Θέλει μία σταθερή και φιλική χώρα που προσφέρει ελπίδα για δημοκρατία και δικαιοσύνη; Εάν είμαστε ένας καλός γείτονας, τότε ελπίζω ότι οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα κατανοήσουν ότι αυτή είναι μία ιστορική ευκαιρία» δήλωσε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο ίδιος θα μεταφέρει σήμερα, Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, το μήνυμα ότι η ένταξη της χώρας του στην Βορειοατλαντική Συμμαχία θα συμβάλει στην κατευνασμό της ευρύτερης περιοχής έπειτα από μήνες πολιτικής έντασης.

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ εξήγησε, επίσης, ότι οποιαδήποτε νέα ονομασία θα τεθεί προς έγκριση με δημοψήφισμα και ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει διακομματική συναίνεση πριν θέσει σε ψηφοφορία το θέμα.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν