Εθνικά Θέματα

Αλβανός πρόεδρος: Την 1η Οκτωβρίου ανοίγει νέα προοπτική για την ενσωμάτωση της «Μακεδονίας»

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, σε συνάντησή του, στην αλβανική πρωτεύουσα, με τον υπουργό Πολιτισμού της πΓΔΜ, Ασάφ Αντέμι, τον συνεχάρη για την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας της ‘Μακεδονίας’ και ευχήθηκε ένα επιτυχημένο δημοψήφισμα την 30η Σεπτεμβρίου.

«Θα ήθελα να ανοίξει μια νέα προοπτική στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ενσωμάτωση της ‘Μακεδονίας’ την 1η Οκτωβρίου, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες της χώρας», δήλωσε ο Αλβανός πρόεδρος.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη συνέχιση αυτής της προσέγγισης θα ανοίξουν νέες προοπτικές για την περαιτέρω πρόοδο της πΓΔΜ και των σχέσεων στην περιοχή.

Ο Μέτα αξιολόγησε ιδιαίτερα τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, πιστεύοντας ότι η συμφωνημένη ατζέντα των δύο κυβερνήσεων στο Πόντγκραντετς θα εφαρμοσθεί γρήγορα από τις δύο χώρες.

Ο Ιλίρ Μέτα είναι η δεύτερη φορά κατά το τελευταίο δεκαήμερο που αναφέρθηκε σε θετικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, ωθώντας με τον τρόπο αυτόν τους Αλβανούς των Σκοπίων να παίξουν ρόλο σε αυτό.

MIA

The Hellenic Information Team

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν