Ελλάδα

«Αντίμετρα» για το χαμένο παιδί στο Μενίδι: Χωρίς εξετάσεις στα ΤΕΙ οι Ρομά!

Αυτό προτείνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το άβατο της περιοχής και την καθημερινότητα με τις αδέσποτες σφαίρες που βιώνουν οι κάτοικοι – Ανακοίνωσαν ακόμα πως θα… φωτίσουν τους δρόμους και θα βάλουν νέους Ρομά στην αστυνομία

«Αντίμετρο» την εισαγωγή Ρομά στα ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις για τον άδικο θάνατο του 11χρονου Μάριου μέσα στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα, ανακοίνωσαν χθες πέντε υπουργοί της κυβέρνησης!

Την ώρα που οι απελπισμένοι κάτοικοι δείχνουν στα τηλεοπτικά συνεργεία τις σφαίρες που μαζεύουν από τα σπίτια τους σε βάζα και όλοι τους έχουν να διηγηθούν μια τέτοια ιστορία, όπου κάποιος δικός τους τραυματίστηκε ή που γλίτωσε από τύχη, οι κ.κ. Πάνος Σκουρλέτης, Κώστας Γαβρόγλου, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Τόσκας και Παύλος Πολάκης ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξή τύπου μέτρα για την περιοχή.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν μέτρα για την εκπαίδευση των Ρομά, το ενδεχόμενο να εντάσσονται στην αστυνομία νέοι σε ηλικία Ρομά, αλλά και να… φωτίσουν τους δρόμους στην περιοχή που θεωρείται άβατο για την αστυνομία! Εξήγγειλαν, επίσης, πρωτοβουλίες για τους τοξικοεξαρτημένους και προγράμματα αθλητισμού που ήταν πάντα μέσο απογκετοποίησης.

Τραγική ειρωνεία: Την ώρα που ο συμμαθητής τους πέφτει νεκρός από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σχολείο του, τα παιδιά τραγουδούν τον Παλιάτσο του Νότη Μαυρουδή. Οι παιδικές φωνές ακούγονται να λένε: «Τραγούδι λέω δυνατά, ν’ ακούσουν όλα τα παιδιά, ν’ ακούσει η Πολιτεία…» 
Αναλυτικά, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι:
– στα σχολεία που φοιτούν Ρομά θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα σε 15 από 25

– στα σχολεία αυτά ελπίζουμε μέχρι το τέλος του έτους να εγκατασταθεί κοινωνικός λειτουργός που ρόλος του θα είναι ο διαμεσολαβητικός ρόλος με την οικογένεια. «Θα μιλά καθημερινά με τις οικογένειες» είπε ο υπ. Παιδείας

– γίνεται υποχρεωτική η παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου για τα παιδιά των Ρομά

– πειραματικά φέτος στα σχολεία αυτά θα θεσμοθετηθεί υποχρεωτικά η σχολή γονέων

– μελετάμε και το νομικό καθεστώς ως προς τη δυνατότητα των μαθητών Ρομά που παίρνουν απολυτήριο Λυκείου να εισάγονται σε ορισμένα ακαδημαϊκά τμήματα χωρίς εξετάσεις.

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν