Αρχή Δια του Αρχηγού Ελλάδα Σώματα Ασφαλείας

Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ Χρόνια Πολλά!

Tης Θάλειας Χούντα

Μεγάλη θρησκευτική γιορτή , χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και χρόνια πολλά και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιας και είναι η τελευταία γιορτή σου σαν ένστολος και δη σαν Αρχηγός, θα μου επιτρέψεις να σου παραθέσω κάποια, μη εορταστικά, γεγονότα, πέρα από τις ευχές.

Με την αδράνειά σου, κάποιοι που σήμερα και αυτοί γιορτάζουν, δεν το χαίρονται κι ας είναι μικρά παιδιά.

Με το να μην κάνεις τίποτα ουσιαστικό, δεν σε είδαμε σε κάποια από τις πολλές φωτογραφίες από τις πρόσφατες μεγάλες και δίκαιες διαμαρτυρίες των αστυνομικών. Αντίθετα, είναι σίγουρο, ότι πολλοί συνάδελφοί σου θα σε θυμηθούν, όταν πάρουν την διαμορφωμένη μισθοδοσία τους.

Με το να μην γνωρίζεις, άρα και με το να μην συντονίζεις, τα συμβαίνοντα ¨στον δρόμο¨, έχεις αφήσει την πόλη έρμαιο στα χέρια κάποιων ασύδοτων αλλά και τους μάχιμους αστυνομικούς στο έλεος του Θεού.

Με ανακοινώσεις, ότι φταίνε οι ταραξίες που μετατόπισαν τον χώρο δράσης τους από τα Εξάρχεια στη Νομική, μόνο γέλια, επιεικώς, προκαλούνται. Και αυτό γιατί, δεν είναι η δική σου περιουσία που καταστράφηκε αλλά κάποιου συμπολίτη μας. Αλλά, δεν βαριέσαι …

Με το να δώσεις κάποιες από τις αρμοδιότητές σου, κάποιοι το ¨διάβασαν¨ διαφορετικά από την μεγαθυμία που παρουσιάστηκε. Συγκεκριμένα, το ¨διάβασαν¨ σαν κίνηση αποδοχής της ήττας σου, αφού και δεν μπορείς να επιλύσεις σοβαρά θέματα και δεν έχεις στελεχωθεί από τους κατάλληλους αστυνομικούς, οι οποίοι και γνωρίζουν από την εμπειρία τους στη δράση, να λύνουν καταστάσεις.

Με το να κάνεις συσκέψεις επί συσκέψεων έχασες την ουσία των γεγονότων, αφού οι συσκέψεις πρέπει να στελεχώνονται από αστυνομικούς γνώστες των θεμάτων – όχι θεωρητικά αλλά απ’ όσα έχουν βιώσει και τελικά, να μπορούν, να υλοποιηθούν τα όποια συμπεράσματα.

Με το να μην αποφασίζεις, να προχωρήσουν στοιχειώδης διαδικασίες, για να μην στενοχωρήσεις κανένα, δεν γίνεσαι αρεστός. Τουναντίον, αυτή τη γνωστή σε όλους στάση σου, την εκμεταλλεύονται κάποιοι αρκούντως.

Θα μπορούσα να σου γράψω και άλλα πολλά, αλλά δεν θέλω, να χαλάσει η τελευταία σου ένστολη γιορτή.

Του χρόνου, σαν απλός πολίτης, θα έχεις την ώρα, να σκεφτείς. Τώρα, τα στοιχήματα για τα εδέσματα του εορταστικού μπουφέ δίνουν και παίρνουν. Καλή όρεξη!

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν