Αρχή Δια του Αρχηγού Πολιτική Σώματα Ασφαλείας

Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ.: Γνωρίζεις το κάλλιον το προλαμβάνειν;

της Θάλειας Χούντα

Δυστυχώς, τα γεγονότα πολύ γρήγορα έρχονται, για να αναδείξουν τις καταστάσεις που επικρατούν στο ανώτατο επίπεδο της ΕΛ.ΑΣ. και τις οποίες πολλές φορές έχω αναδείξει. Όσο και αν κάποιοι φωνάζουν και προσπαθούν, να παρουσιάσουν άλλους σκοπούς των άρθρων μου, η αλήθεια είναι μία: η πολιτική και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι πίσω από τα δρώμενα και είναι ανεπαρκείς για τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Τί μπορεί να κάνουν μόνοι τους οι μάχιμοι αστυνομικοί; Τί άλλο να δώσουν, αφού εδώ και καιρό καταθέτουν ψυχή και φιλότιμο; Όσο ανεβαίνουν οι αξιωματικοί στα ανώτατα αξιώματα τόσο απομακρύνονται από την βάση του Σώματος αλλά ακόμη περισσότερο απομακρύνονται από την ανάληψη πρωτοβουλιών, με τον φόβο μήπως χρεωθούν κάτι.

Συνέβη η έκρηξη από φάκελο και ο τραυματισμός του Λουκά Παπαδήμου και του συνοδού του και εκ των υστέρων, τρέχει η ηγεσία να εκφράσει ευχές και να κάνει δηλώσεις. Δηλώσεις, που θα κρατήσουν μία με δύο ημέρες και μετά … Θέλετε απόδειξη; Πριν λίγο καιρό είχαν αποσταλεί αντίστοιχοι φάκελοι από την Ελλάδα σε πολιτικά πρόσωπα του εξωτερικού.

Έγινε κάτι επί της ουσίας; Το περιστατικό με τον πρώην Πρωθυπουργό αποδεικνύει, ότι δεν έγινε τίποτα. Μπράβο στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Μπράβο και στους αρμόδιους ανώτατους της ΕΛ.ΑΣ. Μάλλον θα ξεχάσατε, να κάνετε την έβδομη ή όγδοη σύσκεψη, για να αποφασίσετε έστω και τον υποτυπώδη έλεγχο και στον τομέα αυτό. Μην βιάζεστε όμως, υπάρχει ακόμη καιρός. Τώρα, θα προηγηθούν οι συσκέψεις για το επεισόδιο αυτό και χωρίς να συμμετέχω σε αυτές, παίρνω την πρωτοβουλία να καταθέσω δημόσια, ότι το αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί, θα είναι, ότι «αποτελεί συνέχεια των προηγουμένων ίδιων επεισοδίων».

Είναι πολύ δύσκολο, να κερδίζεις τον «τίτλο» του αποτυχημένου και όντως απαιτείται μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό. Όταν έγραφα για την επάνδρωση του Αρχηγείου από μη έμπειρους αστυνομικούς από δράση, κάποιοι δυσανασχέτησαν και φρόντισαν να κολακέψουν τα ευήκοα ώτα. Με τι; Με βαρύγδουπες και βαρυσήμαντες δηλώσεις για «παρακαταθήκες» του Αρχηγού. Ο Λουκάς Παπαδήμος βίωσε μία από τις Αρχηγικές «παρακαταθήκες» και ας ελπίσουμε, να μην βιώσει κανένας άλλος κάτι αντίστοιχο.

Η λύση είναι απλή, αλλά απαιτεί τόλμη. Ας φωνάξουν στο Αρχηγείο τους αστυνομικούς που έχουν περάσει την ζωή τους στο πεζοδρόμιο, ας τους ακούσουν και σε λίγο χρόνο θα έχουν λυθεί πολλά σοβαρά θέματα. Συνάδελφοι δεν είστε μόνο στα λόγια, είστε σε όλες τις καταστάσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση, ας περιμένουμε επόμενα κτυπήματα, τα οποία δεν θα σταματήσουν με Αρχηγικές ευχές …

Καληνύχτα Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν