Απόψεις

«Αξίζει να πεθαίνεις για την Μακεδονία, αξίζει για την Ελλάδα»

Την παρούσα χρονική στιγμή, το Έθνος μας βιώνει μια από τις τραγικότερες στιγμές της ιστορίας του. Διά χειρός του Έλληνα Πρωθυπουργού και ενώ δεν έχει την δεδηλωμένη, προβαίνει στην σύναψη μιας εθνικής συμφωνίας, έχοντας απέναντι του την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Γράφει η Θάλεια Χούντα
Δημοσιογράφος

 

Όσο και αν προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του, ότι με αυτή την κίνηση, γράφει Ιστορία, η σκληρή πραγματικότητα είναι αντίθετη, αφού εν τοις πράγμασι με μια μόνο υπογραφή σβήνει την αιματοβαμμένη ιστορία της Πατρίδας μας.

Είναι εύλογο το ερώτημα, προς τι οι γέλωτες και οι πανηγυρισμοί του κυβερνώντος κόμματος;

Μήπως για την επιβολή του “erga omnes‘;

Αλήθεια μπορεί να επεξηγηθεί η ουσιαστική χρησιμότητα του «έναντι όλων»;

Στην πραγματικότητα, σε ένα χρόνο από τώρα θα επικρατήσει το Severna Macedonia η θα παραμείνει μόνο το “Μακεδονία”,…. «έναντι όλων»;

Τα ερωτήματα που εγείρονται για το εθνικό μέλλον είναι πολλά και καταδεικνύουν την προβληματική εξέλιξη της κατάστασης.

Οι κάτοικοι θα αποκαλούνται Βορειομακεδόνες ;

Σαφέστατα αυτό δεν το πιστεύουν ούτε και οι οι ίδιο,ι οι κυβερνώντες αυτόν τον τόπο. Αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο, θα αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες και πάλι ….»έναντι όλων».

Τι μέλλει γενέσθαι με τους πραγματικούς Μακεδόνες στην Ελλάδα; Μήπως θα ονομάζονται Νότιοι Μακεδόνες και θα πρέπει εξ’ αρχής να “βαφτίσουμε” την δική μας γνήσια μακεδονική γλώσσα;

Δυστυχώς Κοντζιάς – Τσίπρας τα παραδίδουν όλα, χωρίς να λάβουν απολύτως τίποτα.

Η μάλλον λαμβάνουν την δική τους μελανή θέση στην Ιστορία, στο ίδιο κάδρο με τους προγενέστερους Εφιάλτες.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αγνοώντας, με τον πλέον προκλητικό τρόπο, την βούληση του Ελληνικού λαού, σπεύδει ταχέως για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, σε ένα σημειολογικό μέρος, τις Πρέσπες.

Κάπου εκεί κοντά, στην ηρωική Φλώρινα, υπάρχει ένα Μοναστήρι, η Αγία Τριάδα Πισωδερίου.

Δεν θα του ζητήσω να μεταβεί για θρησκευτικούς λόγους, κάτι τέτοιο θα ήταν περιττό άλλωστε για τον ίδιο.

Θα του αναφέρω όμως, ότι στο συγκεκριμένο Μοναστήρι, έκρυψαν το κομμένο κεφάλι του ήρωα μας Παύλου Μελά, διαφυλάττοντάς το από τον κίνδυνο βανδαλισμού του από τους εχθρούς του.

Πριν λοιπόν καταργήσει στην πράξη, στα ιερά και ποτισμένα από το αίμα των Μακεδονομάχων μας εκείνα μέρη με μια μόνο υπογραφή, την θυσία τους, φρόνιμο θα ήταν να μεταβεί στο ιερό εκείνο Μοναστήρι.

Να αφουγκραστεί τις ψυχές και τον αγώνα των Μακεδονομάχων μας και ίσως σταθεί τυχερός και ακούσει τα τελευταία λόγια, Εκείνου του Μεγάλου Παύλου Μελά: «Αξίζει να πεθαίνεις για την Μακεδονία, αξίζει για την Ελλάδα».

Πηγή: https://fimotro.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν