Πολιτική

Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Όλα μπορούν να λυθούν με αλληλεγγύη και καλή θέληση»

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί.

«Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε ενδιαφέρουσα περίοδο όσον αφορά στις σχέσεις των δύο χωρών. Η τελευταία μας συνάντηση έχει ανοίξει μια ευρεία ατζέντα στις σχέσεις των δύο χωρών προκειμένου να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη και τη σχέση συνεργασίας. Αυτές οι σχέσεις μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος των δύο λαών», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

«Προσβλέπω το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, να αντιμετωπίσουμε ζητήματα ανοιχτά για δεκαετίες προκειμένου να δώσουμε λύση. Πιστεύω ότι μπορούμε να δούμε με θετικό τρόπο τα όποια ζητήματα και να τα αντιμετωπίσουμε με εποικοδομητική διάθεση» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Μπιναλί Γίλντιριμ ευχαρίστησε για το καλωσόρισμα και την τιμή. «Είμαστε γείτονες, χρειαζόμαστε καλές σχέσεις γειτονίας. Αναμφίβολα έχουμε θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο της λογικής και με ψυχραιμία» είπε.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα. Έχουμε και εμείς προβλήματα. ‘Ολα μπορούν να λυθούν με αλληλεγγύη και καλή θέληση», πρόσθεσε. «Θα πρέπει να εστιάσουμε στις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις…»

«Είμαστε και οι δύο μηχανικοί και έχουμε ένα πραγματιστικό τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων. Δεν πρέπει να μας εμποδίζουν στο να προχωρήσουμε οι παρανοήσεις… Ευελπιστώ ότι η παρούσα επίσκεψη θα συμβάλλει στην ανάπτυξη διμερών σχέσεων», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, και μετά την ολοκλήρωσή τους δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν