Οικονομία

Bloomberg: Η αγορά εργασίας στη Βρετανία ανθίζει τόσο… που οι εταιρείες δυσκολεύονται να καλύψουν τις κενές θέσεις

Στο Λονδίνο, η επιφυλακτικότητα των εταιρειών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών τις καθιστά διστακτικές, φέρνοντας τις προσλήψεις στον κλάδο στα πιο αδύναμα ποσοστά μέσα σε οκτώ μήνες, σύμφωνα με την έκθεση
Η αγορά εργασίας της Βρετανίας γνωρίζει τέτοια άνθηση, που πλέον η ανησυχία για τις εταιρείες είναι, που θα βρουν εργαζόμενους για να καλύψουν τις κενές θέσεις που έχουν προκύψει.
Ο αριθμός των μόνιμων θέσεων εργασίας αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό για περισσότερο από δύο χρόνια τον Ιούλιο 2017, ενώ η διαθεσιμότητα των εργαζομένων μειώθηκε απότομα, σύμφωνα με έκθεση της Συνομοσπονδίας Προσλήψεων και Απασχόλησης που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017.
Σύμφωνα με την έκθεση οι καινούργιες προσλήψεις έφτασαν στο υψηλότερο σημείο σε 20 μήνες.
Ο ρυθμός προσλήψεων τα τελευταία χρόνια οδήγησε την απασχόληση στη Βρετανία σε ρεκόρ και έστειλε το ποσοστό ανεργίας στο χαμηλότερο από τη δεκαετία του 1970.
Ο διευθύνων σύμβουλος της REC, ο οποίος καταρτίζει την έκθεση με την IHS Markit, δήλωσε ότι ενώ η αγορά εργασίας «συνεχίζει να ταράζει τις προσδοκίες», η συρρίκνωση των εργαζομένων σημαίνει ότι οι εργοδότες πρέπει «να προσπαθούν ακόμη πιο σκληρά για να καλύψουν θέσεις εργασίας».
Αναφέρει επίσης ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι σημαντικό για τη Βρετανία να έχει εύκολη πρόσβαση στην εργασία, από άλλα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε μείωση της μετανάστευσης μπορεί να επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα.
Στο Λονδίνο, η επιφυλακτικότητα των εταιρειών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών τις καθιστά διστακτικές, φέρνοντας τις προσλήψεις στον κλάδο στα πιο αδύναμα ποσοστά μέσα σε οκτώ μήνες, σύμφωνα με την έκθεση.
Η Βρετανία, η οποία προωθεί τις συνεχείς στενές σχέσεις της με την ΕΕ, δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει ότι το Brexit «πλήττει τις βρετανικές εταιρείες» και ότι η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει το σχέδιο της για τη μείωση της μετανάστευσης.

www.bankingnews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν