Ελλάδα

CNN: Η Ελλάδα απαγορεύει στους υπέρβαρους τουρίστες να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

«Όσοι επιθυμούν να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια θα πρέπει να ζυγίζουν λιγότερο από 100 κιλά»

Ένα βάρος έφυγε από τις πλάτες των σκληρά εργαζόμενων γαϊδουριών της Σαντορίνης, γράφει το CNN. Τις τελευταίες ημέρες πολλά διεθνή μέσα αναφέρονται στην εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης, σχετικά με την απαλλαγή των συγκεκριμένων τετράποδων από τα μεγάλα φορτία, καθώς οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης τους έχουν προκαλέσει κατά καιρούς τις σφοδρές αντιδράσεις των φιλόζωων.

Όπως αναφέρει το CNN, η Ελλάδα απαγόρευσε στους «υπέρβαρους» τουρίστες να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια στο δημοφιλές νησί της Σαντορίνης, ύστερα από τις διαμαρτυρίες ακτιβιστών ότι η συγκεκριμένη πρακτική προκαλεί στα γαϊδουράκια σπονδυλικές κακώσεις.

«Όσοι επιθυμούν να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια θα πρέπει να ζυγίζουν λιγότερο από 100 κιλά, ή το ένα πέμπτο του βάρους του ζώου», σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, αναφερόμενος στις προβλέψεις της σχετικής εγκυκλίου του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Όσοι επιθυμούν να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια θα πρέπει να ζυγίζουν λιγότερο από 100 κιλά, ή το ένα πέμπτο του βάρους του ζώου», σημειώνει το CNN αναφερόμενο στις προβλέψεις της σχετικής εγκυκλίου του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι νέες οδηγίες έχουν διανεμηθεί σε όλε στις περιοχές του νησιού ύστερα από τα δεκάδες παράπονα αλλά και τις δημοσιεύσεις των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των συγκεκριμένων ζώων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Η Σαντορίνη έχει ανώμαλο έδαφος και από τα γαϊδουράκια συχνά ζητείται να διαβούν δρόμους που είναι πολλοί στενοί για τα αυτοκίνητα, εξηγεί το CNN, προσθέτοντας ότι «φωτογραφίες υπέρβαρων τουριστών ανεβασμένων στα γαϊδουράκια, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στα social media τον Ιούλιο και η συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα την παύση της χρησιμοποίησής τους ως μέσο μεταφορέας συγκέντρωσε περισσότερες από 100.000 υπογραφές».

Το άρθρο καταλήγει αναφέροντας πως «η ακτιβιστική ομάδα ‘The Donkey Sanctuary’ δήλωνε τον περασμένο Ιούνιο ‘τρομοκρατημένη’ από τις συνθήκες στις οποίες ζουν τα γαϊδουράκια, προσθέτοντας ότι η φιλοζωική οργάνωση PETA εκφράζει αμφιβολίες για τη συγκεκριμένη χειρονομία θεωρώντας ότι δεν θα αποτρέψει το καθημερινό το οποίο υφίστανται τα ζώα αυτά».

Πηγή: https://newpost.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν