Αρχή Δια του Αρχηγού Σώματα Ασφαλείας

ΕΛ.ΑΣ.: Ας κάνει κάποιος τελικά κάτι.

της Θάλειας Χούντα

Η ¨ασφάλεια¨, που διατυμπανίζει η πολιτική και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., στην πόλη μας … συνεχίζεται κανονικότατα. Μέχρι σήμερα, τις τελευταίες ημέρες, είχαμε μία δολοφονία σε κεντρική λεωφόρο μεσημεριανές ώρες και μία πορεία που έσπασε καταστήματα στην Ερμού, μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Δεν θα ασχοληθώ με τον αν. υπουργό και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., γιατί εκ του αποτελέσματος κρίνονται από την κοινή γνώμη και στην συνείδηση όλων έχουν τοποθετηθεί, στην θέση που τους πρέπει.

Το ερώτημα όμως είναι άλλο: ο Υπαρχηγός και οι τόσοι Στρατηγοί του Αρχηγείου δεν μπορούν, να πάρουν μια πρωτοβουλία; Είναι τόσο δύσκολο, να συζητήσουν πάνω στην πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος; Και είναι ακόμη πιο δύσκολο, να βρεθεί μία λύση στην εγκληματικότητα που μαστίζει την κοινωνία; Εν ανάγκη, ας ρωτήσουν και την ¨αρχηγεύουσα¨ – κατά δημοσιεύματα των ΜΜΕ!

Οι αλήθειες όμως είναι δύο. Η πρώτη, ότι ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει επιχειρησιακή εμπειρία και δεν έχει την τόλμη να θέσει και να επιβάλλει τη γνώμη του – συνδυαστικό των φημών ότι επιθυμεί και τρίτη χρονιά να παραμείνει …Η δεύτερη, ότι οι ανώτατοι στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φοβούμενοι τις κρίσεις, δεν παίρνουν θέση σε σοβαρά ζητήματα και ακολουθούν το δόγμα ¨ο χρόνος μέχρι τις κρίσεις κυλάει ήρεμα αν δεν έχεις ευθύνες¨. Με όλα αυτά, οι μόνοι εκτεθειμένοι είναι αφ’ ενός οι μάχιμοι αστυνομικοί, που κυριολεκτικά δίνουν από τα αποθέματα ψυχής που διαθέτουν και αφ’ ετέρου ο κόσμος, που βιώνει ανά πάσα στιγμή τον κίνδυνο, που ελωχεύει παντού.

Έστω και τώρα, πρέπει κάποιοι ανώτατοι, να δικαιολογήσουν τον βαθμό και την θέση τους, με το να αναλάβουν την κατάσταση και να δώσουν τις λύσεις που πρέπει. Μην προσπαθείτε, να κρυφτείτε πίσω από το δάκτυλό σας, προσποιούμενοι ότι κάνετε την δουλειά σας με την λήψη ημίμετρων, που πρόσκαιρα παρουσιάζονται να επιλύουν καταστάσεις.

Η ίδια η ζωή, στις πόλεις και την ύπαιθρο, αποδεικνύει, ότι τα πράγματα είναι σε οριακά σκληρό επίπεδο. Και τώρα είναι η ώρα, που θα γραφτούν τα ονόματα, αυτών που προσπάθησαν στην πράξη αλλά και αυτών που περί άλλων τυρβάζουν …Το περιβόητο στην χώρα μας «αν ήμουν εγώ στην θέση του» κάντε το πράξη, γιατί είστε στις θέσεις σας.

Και αφού διαπιστώνετε, ότι η ηγεσία ή δεν ξέρει ή δεν θέλει ή δεν μπορεί, σεβαστείτε τον εαυτό σας και τον κόσμο και δια της νομίμου οδού να της επιβάλλεται, να ενεργήσει.

Ας ευχηθούμε, το φετινό καλοκαίρι να μην είναι ¨θερμό¨ και από ανώτατης αστυνομικής πλευράς!

Πηγή: http://dialogoi.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν