Απόψεις

Η ελληνική γλώσσα κατακτά το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

γράφει ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Η ελληνομάθεια παίρνει σάρκα και οστά στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Πρεσβείας μας και της επικεφαλής του προγράμματος για το πιστοποιητικό ελληνομάθειας, που δίνεται από Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, στο Ριάντ, κας Σοφίας Μαλτέζου.

Οικογένειες που λατρεύουν τον ελληνικό πολιτισμό, που επιθυμούν να ταξιδεύουν συχνά στην Ελλάδα, θέλουν τα παιδιά τους να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό. Τα παιδιά αυτά και ο τεράστιος κόπος τους επιβραβεύονται με το πιστοποιητικό ελληνομάθειας.

Ο Έλληνας Πρέσβης στη Σαουδική Αραβία κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις του στο εγχείρημα αυτό και αισιοδοξεί ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων θα παρουσιάζει αυξητική τάση. Η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πνεύματος προάγει τον πολιτισμό και φέρνει τους λαούς πιο κοντά, δημιουργώντας φιλίες αλλά και γέφυρες και διπλωματικές σχέσεις που αντέχουν στο πέρασμα των χρόνων.

saudi-arabia-greek-community

Η τελετή απονομής είχε λάμψη και έστειλε το μήνυμα της έντονης δράσης της ελληνικής κοινότητας στο Ριάντ, κάτω από τη καθοδήγηση της κας Μαλτέζου.

Στην φωτογραφία, η επικεφαλής του προγράμματος για το πιστοποιητικό ελληνομάθειας στο Ριάντ κα Σοφίας Μαλτέζου μαζί με την κυρία Πολυχρονίου, γονείς και μαθητές που παρέλαβαν το πιστοποιητικό.

Πηγή: http://apopseis.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν