Απόψεις

Ενα ήτα… η τραγωδία

Δεν κρύβεται ο πανικός στο Μαξίμου. Η ώρα της επιμέτρησης των πεπραγμένων των ενοίκων του πλησιάζει. Ακούν ήδη τα βήματα των επερχόμενων και τρομάζουν. Είδαν την ανάθεση διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ -από τους αφελείς, τους ευκολόπιστους και τους οργισμένους του ΕΝΦΙΑ- ως ευκαιρία να μονιμοποιηθούν στην εξουσία!

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Στο πρώτο εξάμηνο 2015 πίστευαν ότι η ηγεσία της Ε.Ε. θα υποχωρούσε ενώπιον του αριστερού θράσους που πρόδιδε την άγνοιά τους. Ο Ιούνιος 2015 ήταν ο σκληρός μήνας της αποκάλυψης: Θα εισέπρατταν το τίμημα ως καταστροφείς της Ελλάδας από το Ειδικό Δικαστήριο. Ετσι, ο Αλέξης Τσίπρας, από ευαγγελιζόμενος την αριστερή ανάσταση της Ευρώπης, έγινε ο κωλοτούμπας υποτακτικός των εταίρων-δανειστών μας.

Η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, στο οποίο ακόμη υπακούει η Ελλάδα, έχει κανόνες. Εχει θεσμούς. Εχει χρόνους. Οι κανόνες στραβοπατήθηκαν από την ένωση των ιδεολογικών άκρων και προέκυψε το κυβερνητικό τοξόπλασμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι θεσμοί χρησιμοποιούνται βάναυσα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ομως, ο χρόνος είναι αδυσώπητος: Η μέτρηση για τις επόμενες εκλογές έχει ήδη ξεκινήσει. Το ξέρουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του Δημήτρη Τζανακόπουλου για την επόμενη μέρα: Από το Αιγάλεω ως το Μαξίμου για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν ένα τσιγάρο δρόμος. Από το Μαξίμου προς το Αιγάλεω είναι η κατάβαση στον Αδη. Αντιλαμβάνομαι το άγχος του.

Τώρα αξιολογεί και τις ίσες αποστάσεις. Ποιος πολιτικός μπορεί να κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ευαγγελίζεται την καθαρή έξοδο προς το χάος, και τους απελπισμένους πολίτες, που βλέπουν μπροστά τους νέο Μνημόνιο; Οι επιθέσεις του Τζανακόπουλου εναντίον της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι καθημερινές, αλλά τόσο απελπισμένες.

Από την ώρα που η Γεννηματά πέτυχε τη συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής, το Μαξίμου στήνει συνεχώς Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες στο δρόμο της. Του Τσίπρα μόνη επιδίωξη το σκηνικό αναταραχής στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής: σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων, δικαίωμα δεκαπεντάχρονων στον προσδιορισμό του φύλου τους, αναδοχή παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια. Το κερασάκι είναι ο εκλογικός νόμος και η διαίρεση της Β’ Αθηνών.

Η Γεννηματά αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να γίνει το όχημα της στρατηγικής Τσίπρα στη μακροημέρευσή του στην εξουσία. Πόσο γελοίο να αναρωτιέται ο σύντροφος Βούτσης πώς τολμά η Γεννηματά να ζητά εκλογές. Θα προτιμούσε να παραγγέλνει το καφεδάκι της παρηγοριάς του Τσίπρα στο Μαξίμου.

Την Κυριακή, ο όλος ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τιμήσει τον γνωστό Ραγκούση ως Δούρειο Ιππο στο Κίνημα Αλλαγής. Ο Παππάς δήλωσε ότι η Γεννηματά κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Τσίπρα στις συνεδριάσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Δεν κατάλαβε καλά: Η Γεννηματά κάθεται δικαιωματικά στο τραπέζι. Ο Τσίπρας πάει της προσκολλήσεως. Δεν τον λες και σοσιαλιστή. Γιατί σοσια-ληστής αποδείχθηκε. Αυτό το ήτα είναι η σύγχρονη ελληνική τραγωδία…

Πηγή: https://www.eleftherostypos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν