Διεθνή

«Φροντιστήριο» για την ΕΕ στον Μπορίς Τζόνσον από Σόμπλε και Σαπέν

Προσφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών να ξεκαθαρίσει στον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών το τι προβλέπει η Συνθήκη, μετά από τις δηλώσεις του Τζόνσον ότι μόλις η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, θα διατηρήσει την ελεύθερη πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

«Η εσωτερική αγορά της Ευρώπης έχει να κάνει με τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης: την ελευθερία της κυκλοφορίας προσώπων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και κεφαλαίων. Εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι, είναι να στείλουμε στον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας ένα αντίτυπο της Συνθήκης της Λισαβόνας, όπου μπορεί να διαβάσει ότι υπάρχει μια σχετική συνάφεια», είπε ο Σόιμπλε όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, έχοντας δίπλα του τον Γάλλο ομόλογό του.

Μάλιστα, ο Σόιμπλε προσφέρθηκε να δώσει τις εξηγήσεις στα αγγλικά. «Αν είναι επιθυμητή η διασαφήνιση, μπορούμε να πάμε και οι δύο και να τον βοηθήσουμε με τα καλά αγγλικά μας», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Δίπλα του, ο Μισέλ Σαπέν συμφώνησε, τονίζοντας ότι οι τέσσερις βασικές ελευθερίες της ΕΕ δεν είναι διαπραγματεύσιμες. «Αν επιθυμεί κάποιος να συνεργαστεί με την Ευρώπη πρέπει να τηρεί και τις τέσσερις ελευθερίες ταυτόχρονα. Αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν