Απόψεις

Γιατί δεν πείθει ο κ. Τσίπρας

Της Ειρήνης Χατζόπουλου

Με άναρθρες κραυγές τύπου «επιστροφή στην κανονικότητα» και ως «αδιαμφισβήτητα» παραδείγματα το κλείσιμο της αξιολόγησης ή μια έκδοση ομολόγου, δεν αρκεί για να πείσει ο κ.Τσίπρας. Δεν πείθει ούτε το εσωτερικό της χώρας, ούτε όλους όσους θα μπορούσαν να βλέπουν επιστροφή στις αγορές και αυτό γιατί το αίσθημα της ασφαλείας και της εμπιστοσύνης ολοένα και συρρικνώνεται με την αβεβαιότητα να κυριεύει τον πυρήνα πλέον της ελληνικής κοινωνίας.

Υπερφορολόγηση και εισφορές που ισοπέδωσαν το εισόδημα , παράλυση της αγοράς και των ιδιωτών, Δικαιοσύνη στο κόκκινο , Υγεία στο πουθενά, σκάνδαλα επί σκανδάλων με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης πρωταγωνιστές και μια Ελλάδα που παράγει «στίγμα» ακόμα και στις ουρές των κοινωνικών παντοπωλείων! Τα τολμηρά σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μια εφ’ όλης της ύλης μεταποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε Εκουαδόρ ή Βενεζουέλα είναι πλέον καταφανή, ενώ οι τελευταίες αποκαλύψεις του πρώην βασικού της διαπραγματευτή κ. Βαρουφάκη – πριν αυτός αναγνωριστεί από τους συντρόφους του ως γραφικός – είναι αδιάψευστες ομολογίες που χρήζουν όχι μόνο ερμηνειών των ιστορικών του μέλλοντος , αλλά και της Δικαιοσύνης. Η άνευ προηγούμενου στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου του για την διατήρηση αυτών στην εξουσία χωρίς όρους και όρια, συμπεριλαμβάνει εκτός των άλλων και την κατάλυση των Θεσμών. Η συνεχής πυροδότηση μιας ευρείας πολιτικής έντασης, καταργεί κάθε πιθανότητα συνεργασίας , έτσι όπως προϋποθέτουν «οι σύντροφοι» την έννοια της εθνικής σωτηρίας σε συνενοχή. Συνενοχή σε Nourο-σκάνδαλα ή σε επικοινωνιακές ατζέντες που και οι ίδιοι του ΣΥΡΙΖΑ αγνοούν μιας και κινούνται μόνιμα σ’ ένα αυτοσχέδιο και ταυτόχρονα επικίνδυνο πρόγραμμα πολιτικής αποσταθεροποίησης. Ταυτόχρονα το αριστερό ακροατήριο ολοένα και συρρικνώνεται ενώ η ευρύτερη δεξαμενή των κεντροαριστερών ψηφοφόρων μοιάζει να έχει γυρίσει την πλάτη οριστικά.

Παράλληλα, η ρουσφετολογία καλά κρατεί με την Δημόσια Διοίκηση να αποτελεί το «τυράκι» για όλους εκείνους που η σημερινή κυβέρνηση πιστεύει πως μπορούν να αποτελέσουν φρένο στην ψηφοφορική τους καθίζηση. Νομοσχέδια, όπως το τελευταίο των ΟΤΑ με ρυθμίσεις τύπου «επέκταση επιδομάτων , κατάργηση χρεών ή και πειθαρχικών διώξεων μη έγκυρων προσλήψεων «είναι μέρος του πολιτικού τους σχεδιασμού ή πιο απλά, «ότι μπορούμε να σώσουμε»! Για το μόνο που ίσως θα μπορούσε να αναγνωρίσει κανείς ως τη μοναδική αληθινή δήλωση , είναι μήνες πριν η κατά Πολάκειον αναφορά «δεν ελέγχουμε ακόμα το κράτος …» με ότι απέμεινε, συνεπάγεται, καταλύεται….απλά θα συμπλήρωνα εγώ!

Πηγή: http://www.liberal.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν