Ένοπλες Δυνάμεις

Γονείς του λοχία Κούκλατζη: «Προσευχόμαστε για ένα θαύμα!»

Μια συγκλονιστική συνέντευξη των γονιών του φυλακισμένου λοχία στη Αδριανούπολη, Δημήτρη Κούκλατζη στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Η Τουρκία κρατά δύο Έλληνες στρατιώτες πάνω από δέκα μέρες. Η υπόθεση βαραίνει το κλίμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Οι συγγενείς χάνουν την ελπίδα για γρήγορη αποκατάσταση.

Στις 11:00 το πρωί της 2ης Μαρτίου, χτύπησαν το κουδούνι της Σοφίας Κούκλατζη και του συζύγου της. Ένας ταξίαρχος και δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού πληροφόρησαν το ζευγάρι ότι ο γιος τους Δημήτρης, Έλληνας στρατιώτης και ένας ακόμα αξιωματικός είχαν  συλληφθεί από την τουρκική αστυνομία όταν πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα με την Τουρκία σε περιπολία.

Οι άνδρες διαβεβαίωσαν τους γονείς ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Δεν είναι ασυνήθιστο να χάνονται στρατιώτες στη γειτονική χώρα – ειδικά το χειμώνα, όταν πέφτει το χιόνι και η ορατότητα είναι κακή. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν ρυθμίσει μέχρι στιγμής τέτοια περιστατικά ήρεμα. «Σε λίγες μέρες, ο γιος σας θα επιστρέψει», είπαν.

Εν τω μεταξύ, στην αρχική ανακούφιση της οικογένειας Κούκλατζη  ήρθε ο πανικός και η απελπισία. Φαίνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θέλησε να λύσει την περίπτωση του γιου της σιωπηλά – σαν να ήθελε το σκάνδαλο.

Έχει περάσει μιάμιση εβδομάδα από τότε που ο Δημήτρης Κούκλατζης, λοχίας, 29 ετών, και ο συνάδελφός του συνελήφθησαν – και εξακολουθούν να είναι στη φυλακή στην τουρκική πόλη της Αδριανούπολης. Οι αρχές κατηγορούν τους στρατιώτες για την παράνομη διέλευση των συνόρων.

Η υπόθεση έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην Ελλάδα. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στέλνουν εικόνες συνεχούς με τους στρατιώτες με χειροπέδες. Στο σπίτι της οικογένειας, το τηλέφωνο δεν είναι πλέον σιωπηλό. Πολιτικοί καλούν, ιερείς, φίλοι, συγγενείς, δημοσιογράφοι. “Είμαστε απλοί άνθρωποι που ζούσαμε μια μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή πόλη”, λέει η Σοφία Κούκλατζη. “Τώρα έχουμε μπει σε αυτή τη θύελλα.”

Ο Δημήτρης Κούκλατζης ζούσε μαζί με τους γονείς του. Στο δωμάτιό του, κρέμονται στο ντουλάπι στρατιωτικές στολές, εικόνες αγίων πάνω από το κρεβάτι. Ο Δημήτρης ήταν ένα χαρούμενο, φιλικό παιδί, λέει η μητέρα του. Περνούσε πολύ χρόνο με τους φίλους του, και την αγαπημένη του ομάδα την ΑΕΚ. Πάνω απ ‘όλα, αγαπούσε τη δουλειά του ως στρατιωτικός. Ο Κούκλατζης είχε μπει στο στρατό από 18 χρονών. «Στα μάτια μας είναι ήρωας. Προσευχόμαστε για ένα θαύμα», λέει η Σοφία Κούκλατζη.

Πηγή: https://www.armynow.net

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν