Απόψεις

Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει από την εξουσία

Eνας πολιτικός συντάκτης της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal», σχολιάζοντας τις εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Ευτυχώς που υπάρχουν οι Βρετανοί πολιτικοί και μοιάζει με ιδιοφυΐα ο Τσίπρας». Δυστυχώς, αυτή είναι η εικόνα για την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της.

Όλοι έχουν καταλάβει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και τα απίστευτα αυτογκόλ του Τσίπρα στα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας. Ολοι ξέρουν ότι η χώρα μας θα είχε βγει από τα Μνημόνια το 2015, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η κωμικοτραγική διαπραγμάτευση από το δίδυμο Τσίπρα-Βαρουφάκη, που πλέον αποτελεί θέμα θεατρικής επιθεώρησης στις Βρυξέλλες.

Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ έχει καταντήσει κωμωδία. Η κυβέρνηση απορρίπτει τα πάντα αλλά στο τέλος δέχεται να υπογράψει μέχρι και τα «ρέστα» των Μνημονίων, όπως συνέβη με τις τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την αλιεία. Ο εξευτελισμός της χώρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι δανειστές κάνουν πλάκα με τον Τσακαλώτο. Τον βάζουν να υπογράψει το τέταρτο Μνημόνιο, πάει στις Βρυξέλλες και του λένε να ξαναπάει στην Αθήνα, να ψηφίσει και άλλα μέτρα, για να επιστρέψει και να πάρει τη λύση που προτείνει ο Σόιμπλε.

Ο εθισμός στην αποτυχία, η επιβράβευση της μετριότητας, η λογική των καταφερτζήδων που την πατάνε τελικώς διπλά, τα ψεύδη που παρουσιάζονται ως αλήθειες, οι σφαλιάρες στα Eurogroup που εμφανίζονται ως θρίαμβοι…

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βυθίσει απλώς την οικονομία στη στασιμότητα αλλά χαμηλώνει διαρκώς τον πήχυ του εθνικού ορίζοντα. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα της κυβέρνησης.

Αποθεώνει την ασχετοσύνη και τιμωρεί την αριστεία και την πρόοδο. Εχουμε βαρεθεί να ακούμε για τις επιτυχίες του Τσίπρα που μετατρέπονται σε πανωλεθρίες. Για την Ευρώπη που αλλάζει και τις συμμαχίες των χωρών του Νότου, όταν το μόνο που δεν αλλάζει είναι η αδυναμία του πρωθυπουργού να ερμηνεύσει σωστά τις διεθνείς ισορροπίες ώστε να δώσει τις μάχες που μπορεί να κερδίσει και όχι εκείνες που φαντάζεται ότι έχει κερδίσει.

Η ΕΛΛΑΔΑ του ΣΥΡΙΖΑ τιμωρεί την παραγωγή, καθηλώνει τους νέους στη μετριοκρατία, ανακυκλώνει την κρίση και αναπαράγει τα κομματικά κακέκτυπα της δεκαετίας του ’80 που δημιούργησαν τις συνθήκες για την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ υπάρχουν αυταπάτες, η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει από την κυβέρνηση. Στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να μείνουν μέχρι την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου του 2019. Δεν τους ενδιαφέρει ο εξευτελισμός που δέχονται στα Eurogroup, τα μέτρα που καλούνται να ψηφίσουν και να ξαναψηφίσουν, η αδυναμία της χώρας να μπει σε μία αναπτυξιακή τροχιά. Εχουν αποφασίσει να προασπίσουν τις υπουργικές και βουλευτικές τους θέσεις δίνοντας τα πάντα, αδιαφορώντας για όλους.

Η ΧΩΡΑ διαρκώς θα διολισθαίνει προς τον γκρεμό, με την ελπίδα ότι την τελευταία στιγμή θα αποφεύγει το μοιραίο άλμα. Ομως, ο Τσίπρας δεν αλλάζει. Διεθνώς έχει γίνει ανέκδοτο και στο εσωτερικό θεωρείται ο χειρότερος πρωθυπουργός της μνημονιακής περιόδου. Δεν θα διστάσει να ρίξει τη χώρα στον γκρεμό της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, εάν έτσι εξυπηρετούνται τα πολιτικά του σχέδια. Για αυτό πρέπει να φύγει με εκλογές, πριν ο Σόιμπλε αρχίσει να ανάβει τις μηχανές στα εκτυπωτικά της δραχμής…

Του Πάνου Αμυρά

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν