Οικονομία

Jamie Dimon: Ο μάνατζερ που αμείβεται με $2,5 εκατ. το μήνα!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co. Jamie Dimon έλαβε συνολικά 29,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για τη δουλειά του το 2017, αυξάνοντας τις αποδοχές του κατά 5,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η αμοιβή του Dimon περιλάμβανε 23 εκατομμύρια δολάρια μετοχικού κεφαλαίου ως μέρος των αποδοχών του, που συνδέεται με την απόδοση, ένα επίδομα μετρητών 5 εκατομμυρίων δολαρίων και μισθό 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με την τράπεζα της Νέας Υόρκης. Ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο που ο 61χρονος τραπεζίτης έλαβε από τότε που έγινε Διευθύνων Σύμβουλος το 2005, και μόνο το ποσό των 49,9 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε αναφερθεί για το 2007 ήταν μεγαλύτερο.

Πέρυσι, η JPMorgan απομακρύνθηκε περισσότερο από μια σειρά νομικών και κανονιστικών προβλημάτων που είχαν τραυματίσει τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ μετά την οικονομική κρίση.

Η εταιρεία δημοσίευσε κέρδη- ρεκόρ ύψους 26,5 δισ. δολαρίων για το 2017 και οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 24%, υπερβαίνοντας την προκαταβολή του 20% για τον δείκτη S & P 500 Financials.

Οι συνεργάτες και βοηθοί του Dimon έλαβαν επίσης αυξήσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος της JPMorgan Joe Evangelisti σε ένα email:

– Daniel Pinto, επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής: 21 εκατομμύρια δολάρια, 11% αύξηση.
– Gordon Smith, επικεφαλής της τραπεζικής εξυπηρέτησης των καταναλωτών: 20 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση 5,3%.
– Mary Callahan Erdoes, Διευθύνων Σύμβουλος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων: $ 19,5 εκατ., Αύξηση 2,6%.
– Marianne Lake, επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών: 13,5 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση 8% και
– Doug Petno, επικεφαλής της εμπορικής τραπεζικής: 12 εκατομμύρια δολάρια, 9,1% αύξηση.

Dimons pay

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν