Ελλάδα

Kαλυτερεύει ο καιρός – Καυτό Σαββατοκύριακο με 35 βαθμούς Κελσίου

Καλυτερεύει ο καιρός, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο που το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Δημήτρη Ζιακόπουλου, η χώρα επηρεάζεται από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β.Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση βορείου ρεύματος εντάσεως έως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, την Τρίτη οι βροχές θα περιοριστούν σημαντικά και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 30 βαθμούς. Το τριήμερο από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Εξαίρεση, ίσως, αποτελέσουν οι ορεινές ηπειρωτικές περιοχές, όπου τα απογεύματα είναι πιθανό να σημειώνονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου σε αντίθεση με τα προηγούμενα σαββατοκύριακα του μήνα, θα είναι καλοκαιρινό με ηλιοφάνεια σχεδόν παντρού και μέγιστες θερμοκρασίες ως τους 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά και ως τους 33 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές.

Έρχεται θερμή εισβολή
Για θερμή εισβολή μιλά και ο μετεωρολογόγος Γιάννης Καλλιάνος. Όπως σημειώνει, μετά από τις συνεχόμενες ημέρες με βροχοπτώσεις που επηρέασαν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, φαίνεται ότι σταδιακά ο καιρός θα καταστεί καλοκαιρινός, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάθε μέρα περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός λοιπόν θα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες. Μην αναμένετε όμως πλήρη ηλιοφάνεια καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας για ολόκληρη την επικράτεια. Από το μεσημέρι έως το απόγευμα, θα αναπτύσσονται νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτή η πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικού χαρακτήρα μπόρες.

Ειδικότερα, στην Αθήνα, οι μέγιστες τιμές για τις επόμενες ημέρες θα είναι οι εξής, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ.Καλλιάνου :
Τρίτη : 31°C
Τετάρτη : 33°C
Πέμπτη : 34-35°C
Παρασκευή : 36-37°C
Σάββατο : 37-38°C
Κυριακή : 38°C

Για τη Θεσσαλονίκη :
Τρίτη : 29-30°C
Τετάρτη : 31°C
Πέμπτη : 33°C
Παρασκευή : 34-35°C
Σάββατο : 36°C
Κυριακή : 36°C

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν