Σώματα Ασφαλείας

Κομοτηνή: Η Αστυνομία ψάχνει καθηγητές που χρησιμοποιούν τον όρο «Τουρκική Μειονότητα»

Ονόματα και διευθύνσεις καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Θράκης που χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκική μειονότητα» αναζητά η αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, σύμφωνα με έγγραφο που απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Πρόκειται για γεγονός που εκτός του ότι θυμίζει σκοτεινές εποχές, όταν η αστυνομία καταδίωκε πολίτες με αποκλειστική κατηγορία τα φρονήματά τους, δημιουργεί ταυτόχρονα εύλογα ερωτήματα για τον σκοπό της έρευνας και το αδίκημα που εξετάζεται.

Το έγγραφο κοινοποίησε στο Facebook ο Ιωάννης Ληξουριώτης, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρώην καθηγητής στη Νομική Κομοτηνής.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, «Η αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης ζητά από το Πανεπιστήμιο Θράκης να της γνωρίσει τους καθηγητές που επιστημονικά έχουν χρησιμοποιήσει τον όρο «τουρκική μειονότητα» !!!!!

«… παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ – μαζί με διευθύνσεις κατοικίας- του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου σας … του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο- πεδίο- ειδικότητα, ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ» ….»

Το σίγουρο είναι ότι έχει ξεκινήσει κάποια προκαταρκτική εξέταση για την ποινική ξίωξη κάποιου ή κάποιων που χρησιμοποίησαν τον όρο “τουρκική μειονότητα”.»

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Διευκρινίσεις από τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές Κομοτηνής με αφορμή το έγγραφο του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με το οποίο ζητήθηκαν «τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο- πεδίο- ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική μειονότητα», ζητά το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση πυ εξέδωσε:
«To υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.

Το υπουργείο διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις. Το θέμα προέκυψε όταν με εισαγγελική παραγγελία, η Ασφάλεια Κομοτηνής ζητά εγγράφως από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας-μαζί με Διευθύνσεις κατοικίας-του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος (Καθηγητών. Λεκτόρων, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και Διδασκόντων μέσω ΕΣΠΑ), του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου “τουρκική μειονότητα”.
Επίσης η Ασφάλεια Κομοτηνής ζητά από το ΔΠΘ να απαντήσει αν υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες ακαδημαϊκών ή άλλων έγκυρων μελετητών, οι οποίες να ασχολούνται με το παραπάνω ζήτημα».
Πηγή: https://www.thinknews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν