Σώματα Ασφαλείας

Κύριε Αρχηγέ, εκθέτετε την Ελληνική Αστυνομία !!

Γράφει ο Αντιναύαρχος Κώστας Βουλγαράκης

Οι πολλές και σημαντικές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με κάνουν υπερήφανο και αξίζουν την αναγνώριση όλων μας και τα ειλικρινή συγχαρητήρια μας.

Όμως, αυτές ακριβώς οι μεγάλες επιτυχίες της, που δείχνουν έμπρακτα την αδιαμφισβήτητη δυνατότητα της, καταδεικνύουν ταυτόχρονα και την εγκληματική, ντροπιαστική «αδράνεια» της, προς συγκεκριμένες «επιλεκτικά» παράνομες συμπεριφορές και εγκληματικές δράσεις!!

Αξίζουν λοιπόν εύσημα στο Σώμα το οποίο έχετε την τιμή να διοικείται, διότι συνέλαβε τους 12 από του 20-25 τραμπούκους, που έβριζαν και προπηλάκιζαν τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη και μακάρι να συλλάβετε και τους υπόλοιπους που συμμετείχαν σ’ αυτή την απαράδεκτη πράξη!! Αξίζουν μάλιστα πολλά μπράβο, διότι αμέσως συλλαμβάνεται οποιονδήποτε φασίστα τραμπούκο, επιτίθεται σε Γραφεία ή βιαιοπραγεί κατά μεταναστών και άλλων ανεγκέφαλων αντιπάλων τους!!
ΟΜΩΣ, αντίθετα, δε ενεργεί κατά τον ίδιο τρόπο, για να συλλάβει αναρχικούς που καίνε καθημερινά τα Εξάρχεια ή τους Ρουβίκωνες, που έγιναν πια «καθημερινότητα» μας, με τις καταστροφικές, προκλητικές και εκβιαστικές δράσεις τους!! Προχθές 70 άτομα, με «στρατιωτική οργάνωση και τακτική», επιτέθηκαν στο ΣτΕ, με προφανή σκοπό και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει συλληφθεί!! Αυτό πια έπαψε να προκαλεί προβληματισμό και έγινε ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ …. έχει γίνει ΥΠΟΨΙΑ παράνομης ανοχής, που ίσως και να συνιστά ενσυνείδητη ΣΥΝΕΝΟΧΗ των υπευθύνων, για την αποτροπή τους!!

Μάλιστα, εμένα που φόρεσα και τίμησα τη Στολή μου επί 36 χρόνια, αυτό που άρχισε να με προσβάλλει, είναι το γεγονός ότι, από πολλές πλευρές αφήνεται να εννοηθεί ότι: «Η Αστυνομία θέλει και μπορεί …. αλλά η Πολιτική Ηγεσία δεν την αφήνει»!! Δηλαδή !??

– Ορκιστήκαμε, ορκιστήκατε ή όχι «Πίστη και Υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους» ή μήπως ….. «πίστη και υπακοή στον κ. Τόσκα και κάθε αντίστοιχο του»!?
– Διαπιστώνετε ή όχι, παράνομε πράξεις, για τις οποίες θα πρέπει – ΟΦΕΙΛΕΤΕ – να επέμβετε αυτεπάγγελτα (με βάση το θεσμικό σας ρόλο και τον όρκο σας)!?
– Πέραν του αισθήματος ανασφάλειας, που διαχέεται πλέον ραγδαία στην κοινωνία, ΕΡΩΤΩ : «Ποιος ζημιώνεται και ποιος πληρώνει τις ζημιές, τις φθορές και τις καταστροφές, που δημιουργούν αυτοί οι ταραξίες»!?
– Πως μπορείτε να ανέχεστε μια τέτοια κατάσταση ανομίες ή έστω τέτοιου είδους εντολές της Πολιτικής Ηγεσίας!? Και ποιος σας είπε ότι ο κ. Τόσκας είναι «Προϊστάμενος» σας, στον οποίο οφείλετε «υπακοή»!? Φυσικός Προϊστάμενος σας είναι μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με βάση το Σύνταγμα και μόνο εκεί οφείλετε υπακοή, εκτός και αν …. από κει απορρέει η αδράνεια σας!! ΓΙΑΤΙ λοιπόν δεν τους συλλαμβάνετε, γιατί δεν τους δένετε κόμπο και δεν πάτε να τους παραδώσετε στο Γραφείο του κ. Τόσκα, λέγοντας του: «Και τώρα κάνε τους ότι θες»!!

Η δουλειά και η υποχρέωση μου σαν πολίτης, είναι να τηρώ ενσυνείδητα τους Νόμους και τις υποχρεώσεις μου στην κοινωνία, αλλά και ακόμη βαθύτερα, να συμβάλλω στο έργο των Αρχών, στη εύρυθμη λειτουργία του Κράτους, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου.
Η απαίτηση μου επίσης σαν πολίτης, είναι να απαιτώ από τα Θεσμικά όργανα της Πολιτείας, την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, να κάνουν τη δουλειά τους, έτσι όπως οφείλουν από το Σύνταγμα.
Δεν επιθυμώ, ούτε προτίθεμαι να κάνω «υποδείξεις», αλλά έχοντας στο παρελθόν κάποια συναφή θεσμική αρμοδιότητα, γνωρίζω ότι : «όταν οποιοδήποτε μικρό παράπτωμα επαναλαμβάνεται συνεχώς, από τον ίδιο υπαίτιο (καθ’ υποτροπή και αμετανόητα), τότε δεν αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα, αλλά συνιστά πολύ βαρύτερη και τελείως διαφορετική, εγκληματική πράξη και κατηγορία»!!
ΑΡΑ, ακόμα και αυτό το σαθρό επιχείρημα ότι: «η δράση του Ρουβίκωνα, δεν ξεπερνά τα όρια του πλημμελήματος», εγώ το θεωρώ επιπόλαιο και πρόδηλα …. απόδειξη ανεξήγητης ανοχής!!

Κύριε Αρχηγέ,
Λυπάμαι, διότι αγαπώ της Ελληνική Αστυνομία και δεν θέλω να καταφερθώ εναντίον της. Όμως οι ευθύνες όλων μας, προσωποποιούνται πάντοτε!!
Όλοι είμαστε διερχόμενοι από τέτοιες θέσεις ευθύνης και σύντομα διαπιστώνουμε ότι …. «αυτό που τελικά μας μένει, είναι μόνο το όνομα μας και τα ανεξίτηλα χνάρια που το ακολουθούν στην υστεροφημία του»!!

Τα χνάρια αυτά, όσο πιο υψηλή θέση καταλαμβάνει κάποιος, τόσο πιο βαθιά και χαρακτηριστικά είναι!!

Πηγή: https://www.enoplos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν