Σώματα Ασφαλείας

«Μαϊμού» αγοραστές λαδιού εξαπατούσαν εμπόρους

Εγκληματική ομάδα τα  μέλη της οποίας προσποιούνταν τους υποψήφιους αγοραστές ελαιολάδου, από αγγελίες που είχαν αναρτηθεί στο ίντερνετ, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, που συνέλαβε τρία άτομα, δύο ενήλικες (23 και 37 ετών) και έναν ανήλικο.

Από τις αρχές του 2016, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές εξαπατούσαν ανυποψίαστους εμπόρους.

Συγκεκριμένα, εντόπιζαν ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης ελαιολάδου και διαφόρων αντικειμένων, ενώ στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους πωλητές προκειμένου να καθορίσουν σημείο συνάντησης. Αργότερα, είτε με την υπόσχεση άμεσης εξόφλησης, είτε με την αποστολή πλαστού αποδεικτικού τραπεζικής κατάθεσης, τους έπειθαν να μεταφέρουν τα εμπορεύματα σε καταυλισμό στο Ζεφύρι, χωρίς να καταβάλλουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις, στις οποίες οι δράστες ακολούθησαν τη συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν