Ελλάδα

Μας ειρωνεύεται ο Γιλντιρίμ

» Η Αθήνα έχει κάνει… συνήθεια το να ζητά την παρέμβαση της Ε.Ε.»

Ο Γιλντιρίμ χαρακτήρισε «θέμα μεγάλης εξυπνάδας» το να μεταφέρει η Ελλάδα το πρόβλημα στην Ε.Ε. Και φρόντισε να προσθέσει πικρόχολα: «το έχουν κάνει συνήθεια».

Και συμπλήρωσε: «Οι σχέσεις μας με την Ε.Ε. δεν θα προχωρήσουν ούτε θα υποχωρήσουν από τέτοιες ενέργειες».

Μετά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που ζήτησε συλλήψεις για το κάψιμο (από μέλη της Χρυσής Αυγής) της τουρκικής σημαίας ήταν η σειρά του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ να μιλήσει για το θέμα.

Φωτογραφία Reuters

«Το κάψιμο της τουρκικής σημαίας είναι απαράδεκτο. Τέτοιες προβοκάτσιες δεν βοηθούν την πολιτική μας για να διατηρήσουμε καλές σχέσεις στο Αιγαίο», διεμήνυσε ο Γιλντιρίμ.

Την ώρα που η Τουρκία κρατά ήδη μια εβδομάδα τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς και προσπαθεί με κάθε τρόπο να παίξει… καθυστερήσεις, το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε μια κίνηση αντιπερισπασμού. Τους είχε δώσει βέβαια το «πάτημα» και η Χρυσή Αυγή, που σε εκδήλωση πριν από μερικές μέρες, έκαψε τουρκική σημαία κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας, στην Αθήνα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, λοιπόν, εξέδωσε ανακοίνωση και ζητά συλλήψεις. «Καταδικάζουμε την καύση της σημαίας μας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της Τουρκίας που διοργανώθηκε από ένα ρατσιστικό πολιτικό κόμμα στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου. Ζητούμε από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες που διέπραξαν αυτήν την απεχθή πράξη εναντίον της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό«, αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: https://www.iellada.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν