Απόψεις

Μαθήματα Ιστορίας

Ο πρωθυπουργός αξιολόγησε τη σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών ως «ένα σύνηθες επεισόδιο». Θα ήταν, αν οι αξιωματικοί είχαν γυρίσει Πέμπτη πρωί στη μονάδα τους.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αλλά ούτε το επεισόδιο ούτε η δική του διακυβέρνηση είναι συνήθη. Η πρόβλεψη για την έκβαση του επεισοδίου από το νομομαθή κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν ότι «η τυπική διαδικασία θα τελειώσει σε λίγες μέρες». Σήμερα είναι η 13η μέρα. Η τυπική διαδικασία συνέβαινε πριν από τη δική τους διακυβέρνηση. Μέσω φυλάκισης και δικαστηρίου ποτέ. Ως τώρα…

Για τον Νίκο Φίλη δεν είναι κρίσιμο ζήτημα. Δύο Ελληνες αξιωματικοί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανουπόλεως είναι «μια υπόθεση ταλαιπωρίας των στελεχών του Στρατού». A! Tα στελέχη του ελληνικού στρατού οφείλουν να συλλαμβάνονται από τους Τούρκους για να… σκληραγωγούνται.
Ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Φίλης πού να υπηρέτησαν άραγε;

Η Φώφη Γεννηματά στη συνέντευξή της, στον ΣΚΑΪ, είπε αυτό που σκεπτόμαστε όλοι: «Πρώτος ο Τσίπρας να κλείσει το στόμα του, γιατί ο πρωθυπουργός φέρει την ευθύνη για τη γραμμή και την εικόνα της κυβέρνησης και των στελεχών της».

Αλλα ανέφερε το ΓΕΣ για το επεισόδιο. Αλλα δήλωσε από τηλεοράσεως ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ Κουβέλης, που περίμενε «διευθέτηση του ζητήματος εντός ολίγου». Αλλα δήλωσε ο υπουργός των Εξωτερικών, που τη μια μέρα υπολογίζει ότι το επεισόδιο θα λήξει και την άλλη δηλώνει ότι η διαδικασία μπορεί να κρατήσει και καιρό. Αλλα δήλωσε, επισήμως, ο ΥΕΘΑ από το Βουκουρέστι, που ως Καμμένος ζήτησε από τον Ρουμάνο ομόλογό του… να συμπαρασταθεί στην ελληνική κυβέρνηση κατά της Τουρκίας, επειδή κρατά ομήρους δύο Ελληνες αξιωματικούς. Ομήρους; Τι μας ζητά η Τουρκία για να επιστρέψουν; Γιατί δεν μας το λέει.
Εδώ περνάμε στο… επόμενο στάδιο: Εχουμε κυβέρνηση με τριγλωσσία των αρμοδίων (πρωθυπουργός, υπουργός και υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Αμυνας, υπουργός Εξωτερικών) και πολυγλωσσία υπουργών και βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Τουτέστιν μύλος! Ο καθείς και τη γραμμή του. Ο καθείς και «το όπλο» του. Και όλοι μαζί πυροβολούν την Ελλάδα.

Ο Ερντογάν χθες αναφέρθηκε στον Σαγγάριο και μας συνέστησε να διαβάσουμε Ιστορία. Εμείς διαβάζουμε Ιστορία και μαθαίνουμε ότι οι Ελληνες στρατιώτες πεζοπόρησαν 300 χιλιόμετρα μέσα στην Αλμυρά Ερημο κι έφτασαν στον Σαγγάριο ανενόχλητοι. Και τσάκισαν τα δύο μέτωπα των τουρκικών δυνάμεων, αν και αντιμετώπιζαν προβλήματα πλημμελούς διοίκησης, κόπωσης, έλλειψης εφεδρειών, επισιτισμού και ανεφοδιασμού του στρατού. Επομένως, τα μαθήματα της Ιστορίας έχουν πολλούς αποδέκτες. (Θυμίζω -γενικότερα- ότι ο τότε πρωθυπουργός Δημήτριος Γούναρης και ο υπουργός Στρατιωτικών Νικόλαος Θεοτόκης εκτελέστηκαν στο Γουδή. Αδικα ή δίκαια, άλλη υπόθεση).

Πηγή: https://www.eleftherostypos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν