Πολιτική

Μητσοτάκης στο Politico: Αλλάζω το κόμμα μου,κι αυτό προκαλεί τριβές

Το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη σκιαγραφεί σε δημοσίευμά του το Politico, ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μιλάει, μεταξύ άλλων και για τις εσωτερικές τριβές που προκαλεί σε πολλές περιπτώσεις η προσπάθειά του να κάνει αλλαγές στο κόμμα.

Το περιοδικό χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως το αουτσάιντερ που κέρδισε την προεδρία της ΝΔ, ουσιαστικά χωρίς στήριξη από τις ελίτ του κόμματος αλλά μόνο με τη στήριξη των απλών κεντροδεξιών Ελλήνων ψηφοφόρων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε σχετικά ότι «η καριέρα μου δεν είναι η τυπική σταδιοδρομία ενός επαγγελματία πολιτικού. Σπούδασα στις ΗΠΑ και πέρασα 10 χρόνια δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα προτού μπω στην πολιτική. Την ίδια στιγμή, θεωρούμαι μεταρρυθμιστικής στο ίδιο μου το κόμμα. Έτσι, αλλάζω το κόμμα μου και αυτό πολλές φορές, θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, προκαλεί τριβές».

Για τον Αλέξη Τσίπρα τόνιζει πως «η θητεία του είναι δαπανηρή για την Ελλάδα».

«Εάν κοιτάξετε τις εκτιμήσεις της Κομισιόν το 2014, προέβλεπαν τότε ότι η οικονομία θα εμφάνιζε ρυθμό ανάπτυξης 2,9% και 3,6% στο διάστημα 2015-2016. Είχαμε ύφεση και στα δύο χρόνια. πληρώσαμε βαρύ λογαριασμό για το πείραμα με τον Α. Τσίπρα», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δηλώνει ακόμα πως ο ίδιος έχει μεγάλες φιλοδοξίες και δεν θα κινηθεί στα άκρα εάν γίνει πρωθυπουργός.

«Υπάρχει ένα ζήτημα σοβαρότητας, επαγγελματισμού στη διακυβέρνηση και στην κυβέρνηση», τόνισε προσθέτοντας ότι οραματίζεται «μια μικρότερη και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση. Θέλω να μειώσω τις δημόσιες δαπάνες, θέλω να μειώσω τους φόρους. Θέλω να καταστήσω την Ελλάδα έναν ελκυστικό προορισμό επενδύσεων».

Πηγή: reporter.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν