Απόψεις

«Μπουχτίσαμε» στην… πρόοδο κύριε Τσίπρα!

Αν κανείς αμφιβάλλει ότι η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο, ας παρακολουθήσει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ψάχνει να βρει στις ντουλάπες του και να… φορέσει πάλι στην αριστερή «προβιά».

Αφού συνεργάστηκε επί 3 και πλέον χρόνια με ένα ακροδεξιών απόψεων, εθνικό – λαϊκιστικό κόμμα, όπως είναι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», τώρα θέλει να εμφανιστεί ως ο… αριστερός προοδευτικός πολιτικός πόλος απέναντι στη ΝΔ.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Δεν είναι καθόλου άσχετοι, αυτής της λογικής Τσίπρα, οι τελευταίοι καυγάδες μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ- για τα μάτια του κόσμου βεβαίως- γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτύρονταν, ήταν εκείνοι που στήριξαν με νύχια και με δόντια τον Πάνο Καμμένο στη Βουλή, ακόμα και όταν ήταν υπό διερεύνηση η υπόθεση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Ήταν εκείνοι που έκαναν στα… στραβά μάτια σε κάθε προκλητική ακροδεξιά παρέκκλιση βουλευτών των ΑΝΕΛ, ήταν εκείνοι που συνεργάζονταν μαζί τους για να ψηφίσουν χέρι- χέρι μνημόνια και σκληρά μέτρα με ένα και μοναδικό στόχο να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και οι ίδιοι στις βουλευτικές τους καρέκλες.

Τώρα βέβαια βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση λήθης. Να ξεχάσουν οι πολίτες την αγαστή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους «Ανεξαρτήτους Έλληνες» και να εμφανιστεί το κόμμα ως ο υπέρμαχος της προοδευτικότητας και της αριστεροφροσύνης.

Σ’ αυτή την επιχείρηση λήθης πήρε μέρος και ο Νίκος Παππάς που έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ούτε Γιώργος Παπανδρέου για να πει ‘’λεφτά υπάρχουν’’ και να φέρει το πρώτο μνημόνιο, ούτε Αντώνης Σαμαράς για να πει ‘’επαναδιαπραγμάτευση’’ και να φέρει το δεύτερο. Ο Αλέξης Τσίπρας ό, τι κατάφερε και ό, τι δεν κατάφερε, το παρουσίασε ενώπιον του ελληνικού λαού».

Το ότι θα καταργούσε το μνημόνιο με ένα νόμο και αντί αυτού έφερε ένα τρίτο αχρείαστο,  που θα διαρκέσει έως το 2022 και ότι το ψήφισε παραμονή 15αυγουστου για να μην καταλάβουν οι πολίτες και πολλά, είναι απλά μια λεπτομέρεια για τον κ. Παππά και το… ξέχασε στη συνέντευξη του. Το ότι δεν κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ, ότι αύξησε τους φόρους, ότι τώρα βάζει νέους σ’ αυτούς που παίρνουν 500 ευρώ, ότι μειώνει τις συντάξεις, ότι έβαλε τη χώρα σε υποθήκη για 99 χρόνια στους ξένους, δεν μας τα είπε προεκλογικά ούτε και τώρα για να εξαγνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως το αριστερό κόμμα στη χώρα.

Μας θεωρούν πολύ ηλίθιους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή είναι το πιο συντηρητικό κόμμα εξουσίας, στην οικονομική πολιτική είναι προσδεμένος σε ιδεολογικά απολιθώματα του παρελθόντος που έχουν καταρρεύσει, δεν διαθέτει δυναμισμό, εξωστρέφεια και ευστροφία για σύγχρονες λύσεις, η κοινωνική πολιτική του μοιάζει να έρχεται από το παρελθόν και περιορίζεται κυρίως σε… ελεημοσύνες, αντί να βασίζεται σε αξιόπιστες και ανθεκτικές δομές στήριξης όσων έχουν ανάγκη. Η εξωτερική του πολιτική, όπως είπε προχθές ο κ Κοτζιάς, λειτουργεί στη βάση του τι θέλει «η καρδιά μας» και με εσωτερικούς εκλογικούς όρους και όχι με γνώμονα τα πάγια αλλά και σημερινά  συμφέροντα της χώρας. Η πολιτική στην Παιδεία επέστρεψε αισίως στη δεκαετία του ‘80.

Τέτοια είναι η πρόοδος που ανάγκασαν τον Δρ. Σταμάτη Κριμιζή σε παραίτηση από το Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό  και αποποιηθήκαν –άκουσον άκουσον- πρόταση του CERN για παραχώρηση τεχνογνωσίας και εγκατάσταση στην χώρα μας καινοτόμου Μονάδας Ακτινοβολίας Καρκινικών Όγκων!

Έτσι, η Αθήνα άφησε ελεύθερο το πεδίο σε Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, ακόμη και στο Μαυροβούνιο, να διεκδικήσουν την εγκατάσταση της μονάδας στο έδαφός τους αντί καταβολής 100 εκατομμύριων σε διάστημα πέντε ετών…

Έλεος μην προοδεύεστε άλλο…

Πηγή: https://thecaller.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν