Απόψεις

Να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού, χθες!

Όποιο ζήτημα να πιάσεις σε αυτήν την χώρα θα βρεθεί κάποιος να σου πει, «καλά, εδώ δεν έχουμε ζήσει τα άλλα προβλήματα, αυτό σε μάρανε»;. Κι όμως αυτός ψηφίζει, ενώ κάποιοι άλλοι όχι…

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Δεν γεννά καμμία απορία γιατί η πολιτική τάξη σε αυτήν την χώρα δεν χορηγεί δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Το αφήγημα αυτών που δεν θέλουν αυτές τις ψήφους, είναι απλό, τόσο απλό που και μία αμοιβάδα θα μπορούσε να το συλλάβει. Οι Έλληνες αυτοί, επέλεξαν ή αναγκάστηκαν να φύγουν από την χώρα, οπότε δεν έχουν δικαίωμα να επηρεάζουν τα τεκταινόμενα στην χώρα.

Τι κι αν αυτό συμβαίνει στην πλειοψηφία των χωρών της Δύσης; Οι Κουτόφραγκοι δεν ξέρουν… Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομα τους.

Όλοι όσοι μέχρι στιγμής μπορούσαν, μπορούν αλλά ποτέ δεν προχώρησαν σε αυτήν την μεταρρύθμιση, είτε εν γνώσει τους υπονομεύουν την δημοκρατία για το πολιτικό όφελος, είτε είναι απλώς αντιδημοκράτες. Βαριές κουβέντες; Ας δούμε πώς έχει η κατάσταση…

Αυτό που συμβαίνει μέχρι στιγμής, είναι πως εάν θέλεις να ψηφίσεις αλλά δεν ζεις στην Ελλάδα, θα πρέπει να πάρεις το αεροπλάνο, να πληρώσεις μεταφορικά δηλαδή και, να έρθεις στην μητέρα πατρίδα για να ασκήσεις το εκλογικό σου δικαίωμα.

Τι σημαίνει το παραπάνω; Εφόσον, κύριε, επέλεξες να μεταναστεύσεις στην Εσπερία για ένα καλύτερο μέλλον, «ξηλώσου» εάν θέλεις να επηρεάσεις καταστάσεις. Εάν το καλύτερο μέλλον, δεν είναι και τόσο καλύτερο όσο πίστευες, κάτσε στα αυγά σου, αφού η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι… άθλημα μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες.

Αν αυτό δεν είναι ταξική πολιτική, τότε τι είναι;

Αυτό που συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες επίσης, και μπορούμε να πούμε ήταν κάτι σαν γάγγραινα στα πόδια της δημοκρατίας σε αυτήν την χώρα, είναι τα κόμματα να ναυλώνουν πούλμαν, ταξί, πλοία και αεροπλάνα για την μεταφορά πολιτών στην ιδιαίτερη πατρίδα τους προκειμένου να ψηφίσουν. Σήμερα ωστόσο κάτι τέτοιο σταμάτησε ΜΟΝΟ επειδή δεν υπάρχει ρευστό στα κόμματα.

Τι σημαίνει αυτό; Λένε δηλαδή τα κόμματα πως ήθελαν και θέλουν κομματικούς στρατούς, αλλά μόνο εάν μπορούν να τους συντηρήσουν. Πλέον που δεν υπάρχουν χρήματα, ας ψηφίσουν αυτοί που μπορούν…

Αν το παραπάνω δεν είναι ταξική πολιτική, τότε τι είναι;

Για να μην βάλουμε στο παιχνίδια τα δημογραφικά χαρακτηριστικά… Τα τελευταία χρόνια στο νέο μεγάλο κύμα μετανάστευσης, αυτοί οι οποίοι φεύγουν από την Ελλάδα είναι άνθρωποι νέοι, με όραμα, ελπίδα και διάθεση για ρίσκο, με σπουδές και φυσικά διάθεση να προσπαθήσουν. Ποιοι μένουν πίσω; Ο αυξανόμενα γηράσκων πληθυσμός ο οποίος δεν προσφέρει τίποτα νέο στον πολιτικό διάλογο.

Αν το παραπάνω δεν δημιουργεί ένα ζοφερό μέλλον για την χώρα, τότε ποιο;

Η χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά και η χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες ομογενείς, είναι επιτακτική ανάγκη. Ο Ελληνισμός περισσότερο από ποτέ πρέπει σήμερα να είναι ενωμένος για να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Μακριά από ελιτισμούς, μακριά από αντιδημοκρατικές και φοβικές πρακτικές που μόνο όφελος έχουν το μικροκομματικά και επιτέλους ναι στο ρίσκο με ορίζοντα ένα καλύτερο μέλλον.

Πρέπει να αξιοποιηθεί όλο το εθνικό κεφάλαιο εάν θέλουμε να σώσουμε την χώρα.

Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Πηγή: https://www.eleftherostypos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν