Πολιτική

Η ΝΔ έστησε «αντικατασκοπεία» και υπαινίσσεται συμφωνίες με πολιτικά ανταλλάγματα

• Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον Τσίπρα και Καμμένου
• Το Σκοπιανό φέρνει πρόωρες εκλογές;

Βαρύ κατηγορώ εξαπολύουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εναντίον της κυβέρνησης. Αφορμή για την επίθεση εναντίον της αποτελούν οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών με τις εκατέρωθεν δηλώσεις αλλά και στους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων στο Σκοπιανό.

Γράφει ο Γιώργος Δημητρίου

Για αυτό και στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. Επιχειρείται μάλιστα όπως λένε ανασύνταξη της κυβέρνησης αλλά χωρίς επιτυχία λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού άμυνας κ. Π. Καμμένου.

Στην οδό Πειραιώς , εστιάζουν στην αναφορά που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν κατά τη συνέντευξη του προς τους ξένους ανταποκριτές επεσήμανε ότι “δεν θα είχα υπουργό Άμυνας τον κ. Καμμένο” – εννοώντας σαφώς καθόλου υπουργό- καταδεικνύοντας αφενός τη διαφορά αντιλήψεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι ο υπουργός άμυνας αποτελεί τον αδύναμο κρίκο, της διακυβέρνησης με την συμπεριφορά του στα εθνικά θέματα τα οποία δείχνουν για την κυβέρνηση ότι θα αποτελέσουν μπούμεραγκ, όπως εκτιμούν.

Ωστόσο για τη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν και άλλα βασικά ανοικτά μέτωπα που προκαλούν εστίες έντασης στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Όπως εξηγούν στελέχη της , «βλέποντας ο κ. Τσίπρας ότι το αφήγημα της οικονομίας δεν του βγαίνει όπως θα ήθελε , επιχείρησε να «εργαλειοποιήσει» τα εθνικά θέματα, στοχεύοντας σε ρήγμα στη ΝΔ, ώστε να στήσει ένα νέο success story, ότι κλείνει δήθεν όλες τις εκκρεμότητες του παρελθόντος». Όμως, προσέθεταν τα στελέχη αυτά, «ο κ. Καμμένος δεν μπορεί να ψηφίσει λύση για το Σκοπιανό που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία όπως έχει διαμηνύσει πολλές φορές, κάτι που θα προκαλέσει μείζονα αστάθεια στην κυβέρνηση και μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες κάλπες».

Σημειώνοντας δε πάνω σε αυτό στην οδό Πειραιώς έλεγαν ότι «παρά το θετικό κλίμα που καλλιεργεί ο κ. Κοτζιάς και την διπλή επίσκεψη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα του κ Ντιμιτρόφ τον επόμενο μήνα για να λειανθούν οι αντιρρήσεις, το Σκοπιανό σε συνδυασμό με την σκληρή τουρκική γραμμή είναι για τον κ. Καμμένο παράγοντες αποδιάρθρωσης και για την κυβέρνηση παράγοντες διάλυσης. Έτσι, ο κ. Τσίπρας αναζητεί συμμαχία “προθύμων” από άλλα κόμματα, εκτός ΝΔ, να υπερψηφίσουν την λύση που θα φέρει στη Βουλή και εάν δεν τα καταφέρει να επιχειρήσει ηρωική έξοδο».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση ήδη, στους διαδρόμους της Βουλής συζητώνται στα πηγαδάκια σενάρια για συμφωνίες που εκκολάπτονται και βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση με πολιτικά ανταλλάγματα για στελέχη της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Με δεδομένο ότι η ΝΔ δεν ψηφίζει λύση, όπως άφησε και πάλι με σαφήνεια να εννοηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, χωρίς αλλαγή του Συντάγματος, είναι προφανές πως η κυβέρνηση θα υποστεί σοβαρό πολιτικό πλήγμα και ο μόνος τρόπος να σώσει τα προσχήματα θα είναι η αναζήτηση ψήφων και μάλιστα ει δυνατόν από κάποια βαρύγδουπα ονόματα εκτός της κυβερνητικής συμμαχίας.

Στην Πειραιώς έχουν αρχίσει αντικατασκοπεία για τους εν δυνάμει πρόθυμους και αξιολογούν τις κινήσεις – τις δηλώσεις και την αφωνία- συγκεκριμένων στελεχών, ώστε να διαπιστώσουν εάν όπως λένε «εξυφαίνεται και για ποιούς λόγους στο παρασκήνιο σχέδιο στήριξης της κυβέρνησης την ώρα που τελειώνουν τα ψωμιά της».

Πηγή: https://thecaller.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν