Πολιτική

ΝΔ: Οι εσωτερικές γκρίνιες, η απείθαρχη ΚΟ και οι «κίτρινες κάρτες»

Η εικόνα των άδειων «γαλάζιων» εδράνων την ημέρα συζήτησης στην βουλή για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που η ίδια η ΝΔ ζήτησε, αποτύπωσε το κλίμα…

Η εικόνα των άδειων «γαλάζιων» εδράνων κατά την ημέρα συζήτησης στην βουλή για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που η ίδια η ΝΔ ζήτησε, αποτύπωσε το κλίμα απειθαρχίας που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Το γεγονός αυτό προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του που είδαν τους βουλευτές να αντιδρούν με το δικό τους τρόπο, στην επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ να καταθέσουν την δεδομένη χρονική στιγμή την συγκεκριμένη πρόταση.

Προβληματισμός για την επικοινωνιακή τακτική

Την γκρίνια και τα παράπονα των περισσοτέρων μελών της Κ.Ο τα γνώριζαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος από την ημέρα που οι «γαλάζιοι» βουλευτές πήραν στα χέρια τους το αίτημα το οποίο έπρεπε να υπογράψουν προκειμένου να κατατεθεί στο προεδρείο της βουλής.

Αρκετοί εξ αυτών διαμαρτυρήθηκαν καθώς υποστήριξαν πως εκείνη την ημέρα που η κυβέρνηση έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα με τις παραιτήσεις των υπουργών λόγω της υπόθεσης με την επιδότηση των ενοικίων και ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάζονταν να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, θα έπρεπε η ΝΔ να ασκήσει κριτική για το συγκεκριμένο ζήτημα προκειμένου η φθορά να είναι ακόμη μεγαλύτερη για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Παράλληλα σημείωναν πως η πρόταση για την προανακριτική θα μπορούσε να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου το αντιπολιτευτικό «σφυροκόπημα» να είχε διάρκεια. Οι βουλευτές ουσιαστικά δικαιώθηκαν, καθώς επικοινωνιακά η κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάθηκε μέσα στον θόρυβο που είχε ξεσπάσει με την επιδότηση ενοικίου που είχαν λάβει υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Το κλίμα δυσφορίας συνεχίστηκε και την στιγμή που ανακοινώθηκε από την διάσκεψη των προέδρων η ημερομηνία συζήτησης της επίμαχης πρόταση που έγινε και πάλι σε λάθος χρόνο καθώς η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι εξελίξεις με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών «σκέπαζαν» την επικαιρότητα.

Προτιμά τις κίτρινες κάρτες, διστάζει για τις κόκκινες

Ένας από τους βασικούς λόγους που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά πρόωρες εκλογές δεν μόνο η πολιτική αλλαγή που όπως υποστηρίζει έχει ανάγκη η χώρα, αλλά και η αλλαγή της κοινοβουλευτικής ομάδας η οποία έχει μείνει ίδια από την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς οι επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είχαν γίνει με λίστα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει βάλει ως στόχο την ανανέωση των μελών της Κ.Ο καθώς για αρκετούς βουλευτές του κόμματος έχει εκφράσει παράπονα για την αποδοτικότητα τους. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν γκρίνιες για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν συχνές επαφές του προέδρου του κόμματος με την Κ.Ο, ενώ τα κρούσματα απειθαρχίας αυξάνονται και μάλιστα από έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη, όπως του Μάριου Σαλμά και του Θανάση Δαβάκη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφεύγει την ρήξη μαζί τους.

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να κρατήσει στην θέση του τον βουλευτή Λακωνίας μετά το ρατσιστικό του παραλήρημα εναντίον των Ρόμα, προκάλεσε εκνευρισμό σε πολλούς βουλευτές οι οποίοι βλέπουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφασίζει για τα πειθαρχικά παραπτώματα των στελεχών του με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Μάλιστα υπενθύμισαν τις περιπτώσεις της Κατερίνας Παπακώστα και του Ευάγγελου Αντώναρου όπου ο πρόεδρος της ΝΔ εξάντλησε την αυστηρότητα του.

Με μεταγραφές η αντιμετώπιση της δημοσκοπικής εικόνας

Η ΝΔ προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις με διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να μην μπορεί να διευρύνει την εκλογική της βάση και να πιάσει τον στόχο της αυτοδυναμίας που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι συχνές εναλλαγές στην στρατηγική που ακολουθεί, από τη φιλελεύθερη στην δεξιά πολιτική και αντίστροφα έχουν «βραχυκυκλώσει» τους ψηφοφόρους του κέντρου που εμφανίζονται διστακτικοί, απέναντι στη ΝΔ.

Το Μοσχάτο με «μεταγραφές» επιχειρεί να στείλει εκ νέου μηνύματα προς τον μεσαίο χώρο καθώς μετά την Κατερίνα Μάρκου ετοιμάζονται να ενταχθούν στην κεντροδεξιά παράταξη ο Γιώργος Αμυράς και ο Γιώργος Μαυτρωτάς, ενώ σε συζητήσεις με τη ΝΔ βρίσκεται και ο Χάρης Θεοχάρης. Παράλληλα η στάση του προέδρου της ΝΔ στα εθνικά θέματα έχει συσπειρώσει τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους, ωστόσο η υπόθεση της Novartis και το κλίμα της σκανδαλολογίας δείχνει να «φρενάρει» την άνοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς αυτό να σημαίνει πως κερδίζει πόντους ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: https://www.thetoc.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν