Οικονομία

«Νέα ηγεσία στην Ελλάδα και άνοδο μετοχών έως 30%» βλέπει ο γκουρού της κρίσης

Ο Kyle Bass, από τους γνωστότερους hedge funds μάνατζερ, στοιχηματίζει ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια δραματική πολιτική ανάκαμψη, με εκλογές που θα προσκηρυχθούν μέσα στον επόμενο χρόνο, και θα ωθήσουν σε ράλι τα assets της χώρας.

Ο Bass είναι ιδρυτής της Hayman Capital Management, με έδρα το Ντάλλας και είναι γνωστό ότι κατέχει μετοχές του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι οποίες (όπως ο ίδιος βεβαιώνει) διαπραγματεύονται στο ένα τέταρτο της λογιστικής τους αξίας. Ωστόσο, προσθέτει, παρέχουν «την ευκαιρία στους κατόχους τους να δουν το γύρισμα της αγοράς στα επόμενα χρόνια». Από την ώρα που θα προκηρυχθούν εκλογές, προσθέτει ο Bass, οι ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα θα κερδίσουν ένα 20%- 30% μέσα σε μια εβδομάδα, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg από το ράντσο του, στο Τέξας.

Ο Bass έθεσε υπό αμφισβήτηση τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, γράφοντας σε προβεβλημένη στήλη του Bloomberg τον περασμένο μήνα ότι o εκ των δανειστών «βασανίζει τη χώρα σε μια λανθασμένη προσπάθεια να πάρει πίσω τα χρήματά του». Το ΔΝΤ ζήτησε αυστηρή αναθεώρηση των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών πριν τη λήξη του προγράμματος διάσωσης, τον προσεχή Αύγουστο. Ο Bass πιστεύει ότι η οικονομία, με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ, αρχίζει τελικά να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

«Αρχίζετε να βλέπετε πράσινους βλαστούς, αρχίζετε να βλέπετε ότι οι τράπεζες κάνουν τα καλά πράγματα στην Ελλάδα και πρόκειται να έχετε νέα ηγεσία», είπε. Η χώρα θα έχει κάποιες «αρχικές ιδιωτικοποιήσεις» κατά τα επόμενα δύο χρόνια, πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Μπορεί να υπάρξουν πρόωρες εκλογές αν τους ονομάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ή εάν η κυβέρνηση χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας είναι ένας συνασπισμός του κόμματος Συρίζα του Τσίπρα και του μικρότερου Κόμματος Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι μαζί έχουν μόνο πλειοψηφία τριών στο κοινοβούλιο των 300 εδρών της Ελλάδας.

Πηγή: http://www.newmoney.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν