Διεθνή

Νεκρή η «Λευκή Χήρα» – Σκοτώθηκε μαζί με το γιο της η βρετανίδα τζιχαντίστρια στη Συρία!

Νεκρή είναι πλέον η Βρετανίδα τζιχαντίστρια, Σάλι Τζόουνς που στρατολογούσε μέσω Διαδικτύου υποψήφιους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και είχε το ψευδώνυμο «Λευκή Χήρα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η Τζόουνς σκοτώθηκε μαζί με τον 12χρονο γιο της κατά την επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Η «Λευκή χήρα» καταγόταν από τη νότια Αγγλία και είχε ασπαστεί το ισλάμ. Ο σύζυγός της Τζουνάιντ Χουσάινς, μαχητής επίσης του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το 2015.

Επικαλούμενη μια πηγή από τις βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, η Sun αναφέρει ότι η Σάλις Τζόουνς και ο γιος της σκοτώθηκαν τον Ιούνιο. Αυτό έγινε κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από τη Ράκα. Επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσαν ότι δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι ότι η Τζόουνς σκοτώθηκε καθώς δεν είναι σε θέση να συλλέξουν δείγματα DNA, όμως είναι «πεπεισμένοι» ότι είναι νεκρή.

Ο γιος της, Τζο Τζο, πιστεύεται επίσης ότι είναι νεκρός, αν και η παρουσία του στο πλευρό της δεν ήταν γνωστή όταν εξαπολύθηκε η επίθεση από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Επίσης, ο μικρός δεν συμπεριλαμβανόταν στους στόχους της επίθεσης, σύμφωνα με τη Sun.

Πηγή: https://thecaller.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν