Σώματα Ασφαλείας

Ο φόβος φυλάει…

της Θάλειας Χούντα

Ήμουν σίγουρη για τα στοιχεία που έχω συγκεντρώσει και την μεγάλη αποδεικτική ισχύ τους, αναφορικά με τους ¨υψηλά ιστάμενους¨ στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ήρθε όμως ένα επιπλέον γεγονός, για να επιβεβαιώσει περεταίρω την πεποίθησή μου αυτή. Άρχισαν τα τηλεφωνήματα με απόκρυψη των αριθμών κλήσεως και άρχισαν, να εμφανίζονται οι ¨καλοθελητές¨ ενδιάμεσοι!

Αρκεί, να σας πω, ότι η ανώνυμη τηλεφωνική αναφορά στον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ρητή και, μάλιστα, με λεπτομέρειες. Τώρα, ποια υπηρεσία έχει απόκρυψη αριθμού και με καλούν … ας φανταστούμε όλοι μαζί! Γιατί ήταν ξεκάθαρο, ότι καλούν από κλειστό χώρο και από σταθερή τηλεφωνική συσκευή.

Όσον αφορά τους ¨καλοθελητές¨, αν και … εκπαιδευμένοι στον ρόλο αυτό, πρέπει να προσέξουν λίγο περισσότερο, το αλκοόλ που καταναλώνουν. Έχουν λησμονήσει, ότι εγώ πίνω μόνο νερό και από ένα σημείο και πέρα η συζήτηση τροποποιείται και κάποια στόματα ανοίγουν περισσότερο και το άλλο πρωί δεν θυμούνται, τι και για ποιον είπαν πράγματα.

Το καλό είναι, ότι υπάρχει σοβαρή εξέλιξη στον δικαστικό τομέα και έπρεπε, να τηρηθούν οι δικονομικοί κανόνες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Διαδικασίες, που σε λίγο θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα συνταράξουν την φαινομενική ηρεμία κάποιων.

Αν, όπως λένε οι ¨καλοθελητές¨ «βοά η Αστυνομία» από πριν, τους λέω μόνο, να φυλάξουν δυνάμεις, γιατί σε λίγο θα «βοά το πανελλήνιο» και αυτή την φορά, θα βοά πραγματικά και όχι όπως το έχουν στο μυαλό τους. Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτούς που τους στέλνουν αλλά και γι’ αυτούς που καταστρώνουν αυτά τα … φοβερά σχέδια.

Είναι σίγουρο, ότι οι τύποι αυτοί βλέπουν πολλές αμερικάνικες αστυνομικές ταινίες – λόγω της ηλικίας τους, τις παλαιότερες – και νομίζουν, ότι είναι έξυπνοι. Η αλήθεια είναι, ότι είναι πονηροί. Έξυπνοι, όμως, δεν είναι και δεν μπορούν, να γίνουν. Μέχρι ένα βραδινό ποτό στις αρχές των Βορείων προαστίων … και όλα καλά! Μόνο τον φόβο τους δείχνουν με την συμπεριφορά τους αυτή. Και εν τέλει, μόνο αυτοί φοβούνται και έχουν λόγους, να το κάνουν.

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν