Κυρίως Θέμα Πολιτική

Ο συμβιβασμός με το ανεκδιήγητο

Oσοι επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κανονικοποιείται προσπαθούν ματαίως να προσδώσουν σοβαρότητα σε μία συζήτηση. Η πραγματικότητα της τερατοειδούς κυβερνητικής συμμαχίας έρχεται να ακυρώσει την προσπάθειά τους με κάθε ευκαιρία

Αγγελος Κωβαίος

Ενώ η τρελή πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της πολιτικής και της οικονομίας συνεχίζεται, ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του ρίχνουν τάχα προοδευτικά δολώματα και θέτουν διλήμματα.

Εχουν αρχίσει να ξεφορτώνουν προοδευτική πραμάτεια-μαϊμού από την καρότσα, μοιάζει να φωνάζουν «περάστε κόσμε» και όποιος τσιμπήσει, τσίμπησε. Κάποιοι τσιμπάνε.

Το τέχνασμα περιλαμβάνει τα γενικώς και αορίστως προοδευτικά μέτρα, όπως η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ή η νομιμοποίηση της κάνναβης. Ζητήματα που εν πάση περιπτώσει θα μπορούσαν ή θα έπρεπε να μην είναι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης ή εκτός εξεταστικής ύλης στα διαγωνίσματα προοδευτικότητας.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως και με την διολίσθηση της πολιτικής στο πεδίο του ευτράπελου, η χώρα ασχολείται με τέτοια ζητήματα.

Την ίδια στιγμή αναδεικνύεται και πάλι ο πραγματικός χαρακτήρας του πολιτικού συνονθυλεύματος που κυβερνά.

Με αφορμή την συζήτηση για την αναδοχή παιδιών, ο βουλευτής της πλειοψηφίας Κατσίκης παρομοίωσε με κάποια ακροβατικά άλματα λογικής την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία. «Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του που είναι διαφορετική της πατρικής, είναι ή όχι αμαρτία; Την ίδια αγάπη θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως έχουν και οι παιδόφιλοι. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις η αγάπη είναι αμαρτία και μάλιστα τερατώδης, ενώ στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, θεωρείται αθώα αυτή η αγάπη;». Αυτές ήταν οι φράσεις του από το βήμα της Βουλής.

Πέραν του γελοίου της σκέψης και της αναφοράς, ήταν άλλη μια φωτογραφία της τερατοειδούς κυβερνητικής συμμαχίας. Με αυτούς κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά τα άλλα πουλάει προοδευτικότητα και κουνάει το δάχτυλο στους άλλους.

Οταν ρωτήθηκε σχετικά ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Κατσίκη «ανεκδιήγητες». Είπε όμως και ότι αυτό είναι ένα στοιχείο του συμβιβασμού που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα: ο συμβιβασμός με το ανεκδιήγητο.

Ολα τα άλλα περί κανονικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον προσδίδουν επιφάσεις σοβαρότητας σε μία συζήτηση που δεν έχει αυτές τις προϋποθέσεις…

Photo:Τσίπρας και Καμμένος – μια τερατοειδής κυβερνητική συμμαχία. Μετά από αυτό ποια κανονικοποίηση;|Alexandros Michailidis / SOOC
Πηγή: https://www.protagon.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν