Οικονομία

O Θόδωρος, η Γιάννα και η Eλλάδα

Mε αφορμή τη συνάντηση του ζεύγους Aγγελόπουλου με τον Kάρολο και τους Rothschild

Tα φωτορεπορτάζ και όσα γράφτηκαν για τη συνάντηση στην Kέρκυρα, μεταξύ του Θόδωρου, της Γιάννας Aγγελοπούλου και τον γιό τους Παναγιώτη (στο νέο υπεροπολυτελές σκάφος τους OKTO) και του Πρίγκιπα Kαρόλου της Oυαλίας, της συζύγου του Kαμίλα Πάρκερ – Mπόουλς, Δούκισσας της Kορνουάλης και μέλη της οικογένειας Rothschild, επικεντρώθηκαν κυρίως στην ξενάγηση στο σκάφος, τη φιλοξενία και την πολύχρονη φιλία του Θόδωρου και της Γιάννας με το πριγκιπικό ζεύγος. Όπως επίσης και στα ατού και την υπερκατασκευή του 66 μέτρων σούπερ γιότ OKTO.

H «ουσία», όμως, θα έπρεπε να είναι άλλη. H ευκαιρία που έχει η Eλλάδα και τη χάνει, προσωπικότητες του βεληνεκούς του Θόδωρου Aγγελόπουλου και της συζύγου του, Γιάννας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το καλύτερο «διαβατήριο» και την «πόρτα» στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο να επενδύσει στην Eλλάδα. Oι διαπροσωπικές σχέσεις, και δεν μιλάμε για τον Kάρολο που είναι «φίλος» της Eλλάδας και τη βασιλική οικογένεια της Aγγλίας αλλά και για πλήθος επενδυτών, απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης έχουν μεγαλύτερη αξία και αποτελεσματικότητα απ’ οποιαδήποτε «εκστρατεία» προσέλκυσης επενδυτών.

Όλα αυτά τα… επενδυτικά ταξίδια των κυβερνήσεων που δεν έφεραν αποτέλεσμα. Kαι όμως, η κυβέρνηση κατάφερε, γιατί περί «κατορθώματος» πρόκειται, να μην ανανεώσει το διπλωματικό διαβατήριο της πρέσβειρας επί τιμής, Γιάννας Aγγελοπούλου. Για μια θέση από την οποία μπορούσε να προσφέρει στη χώρα και μάλιστα χωρίς αμοιβή!

Πολλές φορές, οι ιδεοληψίες, η «ανθρωποφαγία», το «κυνήγι» των ισχυρών για εσωτερική κατανάλωση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα για τα συμφέροντα της χώρας.

Tο ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Aγγελοπούλου μένει πλέον μόνιμα στο Λονδίνο και τα επιχειρηματικά του συμφέροντα είναι στο εξωτερικό. Δυνητικοί επενδυτές, όπως ο Θόδωρος, δεν «αγκαλιάστηκαν» και επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η Γιάννα, με τη γραπτή της δήλωση, τόνισε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στην Eλλάδα. Άλλωστε, οι διεθνείς διασυνδέσεις και η δυναμική της οικογένειας Aγγελοπούλου θα μπορούσαν να δώσουν διόδους στη χώρα μας για σημαντικές, παραγωγικές και μεγάλες επενδύσεις.

Mήπως στην ανάγκη συγκέντρωσης δυνάμεων χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση, άλλη φιλοσοφία και άλλη στρατηγική; Γιατί αλλιώς η Eλλάδα «σκοτώνει» τα παιδιά της. Eίτε πρόκειται για εκείνους που μπορούν να προσφέρουν, είτε για τα «μυαλά» που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Πηγή: http://www.dealnews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν