Σώματα Ασφαλείας

Όλα … κρίνονται

της Θάλειας Χούντα

Εν αναμονή είναι η ΕΛ.ΑΣ. για την 6η Δεκεμβρίου και σε διοικητικό επίπεδο εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια, ώστε να τελειώσει ¨αναίμακτα¨ η ημέρα αυτή. Μία ημέρα με σοβαρό χαρακτήρα για τους αστυνομικούς, αφού η διαχείρισή της και τα αποτελέσματα που θα έρθουν, πέραν του κοινωνικού και πολιτικού αντίκτυπου, θα αποτελέσουν, δικαιολογημένα ή μή, κριτήριο και για τις επερχόμενες κρίσεις.

Είναι αρκετός καιρός, που έχουν αρχίσει και αναδεικνύονται σιγά – σιγά οι διαθέσεις των ανώτατων της ΕΛ.ΑΣ., με χαρακτηριστικά ακόμη εσκεμμένα ¨θολά¨ και με τις σχηματιζόμενες συμμαχίες – φιλίες – αντιπαραθέσεις να ζωντανεύουν. Στον βαθμό που ο καθένας δικαιούται, να έχει βλέψεις για ανέλιξη στην ιεραρχία, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Όταν όμως αρχίζει ο «υπόγειος πόλεμος», τότε τα πράγματα αλλάζουν. Σοβαρό κριτήριο για τις κρίσεις θα αποτελέσει και η συμπεριφορά των ανώτατων, που περίμεναν μήπως είχαμε μέχρι το Φθινόπωρο πολιτική αλλαγή σε κυβερνητικό επίπεδο και τώρα, θα πρέπει, να εκδηλωθούν, αφού η νυν κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία.

Έχουμε, να δούμε συζύγους, φίλους και συγγενείς να τρέχουν … Έχουμε, να δούμε αφιερωματικά άρθρα … Έχουμε, να δούμε θερμούς εναγγαλισμούς …

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν