Ελλάδα

Πάρτι κάνουν οι Σκοπιανοί στη Μακεδονία – Τέσσερα φεστιβάλ που προκαλούν πολλά ερωτήματα

Τουλάχιστον ύποπτη θεωρείται από πολλούς η διοργάνωση φεστιβάλ από εταιρείες με έδρα την πΓΔΜ. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι και το “μομέντουμ” δεν είναι τυχαίο καθώς τα πάρτι στήνονται στη Μακεδονία σε παράλληλο χρόνο με τη ΔΕΘ. Το γεγονός ότι πρόκειται για τέσσερα φεστιβάλ μόνο τυχαίο δεν μοιάζει και τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία” από 11 ως 18 Σεπτεμβρίου διεξάγεται το διεθνές φεστιβάλ “Παραλία 2018” στην Πιερία από την εταιρεία International Folklore Festivals, Ohrid – Macedonia. Η ίδια εταιρεία διοργανώνει παράλληλα, από 11 ως 14 του μήνα άλλο φεστιβάλ στη Λεπτοκαρυά.
Άλλη εταιρεία από τα Σκόπια η MIOFF επίσης με έδρα την Οχρίδα διοργανώνει από σήμερα ως τις 11 Σεπτεμβρίου φεστιβάλ χορού στην παραλία Πιερίας με τη συμμετοχή συγκροτήματος από τα κατεχόμενα. Παράλληλα από χθες ξεκίνησε στην παραλία Κατερίνης ένα ακόμη φεστιβάλ λαϊκών χορών το οποίο διοργανώνεται από εταιρεία που και αυτή έχει ως έδρα της την Οχρίδα!

Είναι γνωστό ότι οι Σκοπιανοί έχουν επιχειρήσει πολλές φορές να μιλήσουν για κοινή πολιτιστική παράδοση και έτσι πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση πολιτιστικής επιρροής.

Κατά πολλούς μοιάζει να στήνεται σκηνικό ήπιας διείσδυσης με στόχο την δημιουργία τετελεσμένων, καθώς εμμέσως απ’ την ελληνική πλευρά αναγνωρίζονται εταιρείες που στην έδρα του χρησιμοποιούν τον όρο “Μακεδονία”, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται συνεχείς παρουσία τους στον ελλαδικό χώρο… και μάλιστα στην Πιερία που μαζί με τον νομό Γρεβενών αποτελούν το νοτιότερο τμήμα της Μακεδονίας, εκεί όπου οι εθνικιστές Σκοπιανοί βάζουν και τα όρια του αλυτρωτισμού τους.

Πηγή: https://www.newsit.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν