Ελλάδα

Πώληση μονάδων της ΔΕΗ: Με απεργίες όπως εκείνες του 2014 απειλεί η ΓΕΝΟΠ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, όπως εκείνες του 2014 (όταν είχαν σημειωθεί πολύωρες διακοπές ρεύματος), προειδοποιεί την κυβέρνηση η ΓΕΝΟΠ, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό ότι οι προεκλογικές του υποσχέσεις ήταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

«Δεν μπόρεσαν να αντέξουν στις πιέσεις των δανειστών… Πάμε για πώληση μονάδων, παρόλο που ο κ. Σταθάκης λέει ότι σε αυτή τη φάση δέχονται οι πιστωτές να μείνουν πίσω τα υδροηλεκτρικά» είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ KHE Γιώργος Αδαμίδης, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ήταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, αφορούσαν δηλαδή στη διαφύλαξη και την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης.

«Μιλάμε για πώληση όχι της μικρής ΔΕΗ, άλλα της μισής ΔΕΗ», είπε συγκεκριμένα και συνέχισε: «Η ΔΕΗ δεν έχει ανάγκη από καμία πώληση. Θα είναι η καταστροφή των καταναλωτών γιατί αν έχουμε ολιγοπώλιο στην ενέργεια με την ΔΕΗ αποδεκατισμένη θα έχουμε αυξήσει των τιμολογίων».

Όπως σημείωσε ο κ. Αδαμίδης, το λιγότερο που έχουν να κάνουν οι εργαζόμενοι είναι να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις του 2014, όταν, όπως τόνισε, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να τους επιστρατεύσει προκειμένου να σταματήσει η απεργία και οι πολύωρες διακοπές ρεύματος. «Όταν μπαίνουν οι εργαζόμενοι σε κινητοποιήσεις προφανώς θα λείψει και ενέργεια από το σύστημα» προειδοποίησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αδαμίδης αφού χαρακτήρισε το λιγνίτη «εθνικό καύσιμο», δήλωσε ότι οι ιδιώτες μπορούν να κατασκευάσουν δικές του λιγνιτικές μονάδες.

Όπως όλα δείχνουν η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, για τις οποίες οι θεσμοί έχουν τονίσει ότι περιμένουν σαφείς δεσμεύσεις για να κλείσει η αξιολόγηση, μετατρέπεται σε «αγκάθι» για την κυβέρνηση, με τον υπουργό Εσωτερικών και τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας να είναι έντονα προβληματισμένοι.

Έτσι, σήμερα, ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης συναντάται σήμερα με τους βουλευτές της Κοζάνης, της Φλώρινας και των Γρεβενών καθώς και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη προκειμένου να τους ενημερώσει για τη στάση της κυβέρνησης.

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν