Πολιτική

Πρόωρες εκλογές ζητούν πια και οι πολίτες

Με την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα να καταρρέει, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αυξάνει τα ποσοστά του στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός της χώρας, με τους πολίτες κατά 86%  δυσαρεστημένους από την κυβέρνηση, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί το Μέγαρο Μαξίμου τρέχει να βγάλει σποτάκια με τη δραστηριότητα του πρωθυπουργού.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Το κυριότερο όμως είναι πως υπάρχει μια μεταστροφή της κοινής γνώμης για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue το 56% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Και αυτό καταγράφεται για πρώτη φορά από το 2015.

Τα ίδια μηνύματα παίρνει και το Μέγαρο Μαξίμου από τις δικές του μυστικές έρευνες που πραγματοποιεί σε πολύ συχνά χρονικά διαστήματα.

Η μεγάλη πτώση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού- είναι κάτω από τον Λεβέντη και μόλις πάνω από τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Μιχαλολιάκο και η διεύρυνση της διαφοράς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρώτο στο ερώτημα για καταλληλότερος πρωθυπουργός προκαλούν μελαγχολία αλλά και συναγερμό στο Μαξίμου.

Και μπορούν να εξηγήσουν και τη διαφημιστική καμπάνια του Μαξίμου, αλλά και την ξαφνική διάθεση της κυβέρνησης να ανακινήσει ξανά αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τις εθνικές εκλογές με την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, μήπως και με κάποια… ντρίμπλα διασώσει ο, τι μπορεί.

Γιατί ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι από την εξουσία θα φύγει είτε το φθινόπωρο, είτε σ’ ένα χρόνο, αν αντέξει έως τότε, και προετοιμάζεται για σκληρή μάχη. Έχει «απλώσει στο τραπέζι» όλα τα θέματα: Σκοπιανό, μεταμνημονιακή εποχή, χρέος, συντάξεις μαζί με την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις εθνικές εκλογές, αλλά και του νόμου για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Μοιάζει να αναζητά λύσεις… σωτηρίας, ψάχνει να βρει κινήσεις και πολιτικούς ελιγμούς για να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του και να ανατρέψει την θλιβερή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο εικόνα που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Μοναδικός στόχος να μείνει στο πολιτικό παιγνίδι, την επομένη των εκλογών με τους καλυτέρους όρους, ώστε να επανέλθει στην εξουσία το συντομότερο δυνατόν.

Η εξουσία δεν διαφθείρει μόνο, αλλά λειτουργεί και σαν ναρκωτικό για ορισμένους, που εθίζονται και όταν φτάσουν σ’ αυτό το σημείο, δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και τη βούληση των πολιτών. Ούτε καν τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων, που οι ίδιοι κάνουν.

Πηγή: https://thecaller.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν