Διεθνή

Πρόσφυγας μηνύει το Facebook για επίμαχη selfie με την Μέρκελ

Θα έχει μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή ο Σύρος πρόσφυγας που έβγαλε selfie με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο νεαρός υπέβαλε μήνυση για δυσφήμηση μέσω του Διαδικτύου σε βάρος του Facebook, καθώς μετά τη selfie που έβγαλε το 2015 με την Γερμανίδα καγκελάριο, κατέληξε να γίνεται στόχος ενάμιση χρόνο αργότερα για ένα έγκλημα με το οποίο δεν είχε καμία σχέση.

Ο άνδρας από τη Συρία είχε χαρακτηριστεί λανθασμένα ως ένας από εκείνους που καταζητούνταν για πυρπόληση αστέγου στο Βερολίνο τη νύχτα των Χριστουγέννων.

Ο συνήγορός του υπέβαλε στο Βίρτσμπουργκ μήνυση σε βάρος ενός χρήστη του Facebook και στο ίδιο το κοινωνικό δίκτυο με την κατηγορία της δυσφήμησης.

H επίμαχη selfie είχε τραβηχτεί το φθινόπωρο του 2015, όταν η Μέρκελ είχε επισκεφθεί χώρο με πρόσφυγες που είχαν φτάσει από τον λεγόμενο «Βαλκανικό Διάδρομο».

Οι φωτογραφίες εκείνες εξαρχής είχαν γίνει, μαζί με την φράση της Γερμανίδας καγκελαρίου: «Θα τα καταφέρουμε», σύμβολο της στάσης του Βερολίνου απέναντι στο προσφυγικό.

Η επίμαχη selfie διαδόθηκε ξανά μετά τα Χριστούγεννα στο Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα, σε συνδυασμό με την φωτογραφία ενός από τους δράστες της πυρπόλησης του αστέγου -τα πρόσωπά τους είχαν καταγραφεί σε κάμερες.

Μία τυπική ανάρτηση που την συνόδευε ήταν, όπως μεταξύ άλλων σημειώνει το Spiegel: «Έβαλαν φωτιά σε άστεγο. Η Μέρκελ είχε βγάλει το 2015 selfie με τον δράστη!».

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν