Πολιτική

«Πρωτιά» και στις 13 Περιφέρειες θέλουν στη Ν.Δ. – Αυτοί είναι οι 13 υποψήφιοι

«Καθαρά» πολιτικό είναι για τη Νέα Δημοκρατία το διακύβευμα των εκλογών στις 13 Περιφέρειες της χώρας, τον ερχόμενο Μάιο. Όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη της Πειραιώς, «οι πολίτες με τη ψήφο τους θα δώσουν το στίγμα για το που θέλουν να οδηγηθεί η χώρα, όταν στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές».

Του Κώστα Πασίση

Επισημαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη ΔΕΘ ήταν ξεκάθαρος για το μήνυμα της συγκεκριμένης εκλογικής αναμέτρησης, «Στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Γιατί η αυτοδιοίκηση είναι κρίσιμος βραχίονας για την υλοποίηση του προγράμματός μας», τόνισε χαρακτηριστικά

Στις κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιούνται στη ΝΔ, ο πήχης που τίθεται είναι να γίνουν «γαλάζιες» και οι δεκατρείς Περιφέρειες. Ενας στόχος που –όπως λένε- είναι απόλυτα ρεαλιστικός. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες.

Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Ν.Δ. αγγίζει την αυτοδυναμία και είναι πρώτο κόμμα σχεδόν σε όλους τους νομούς της Ελλάδας. Γεγονός που ενισχύει την αισιοδοξία των στελεχών του κόμματος για καθαρή νίκη στις Περιφέρειες που θα είναι και πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν προκηρυχθούν.

Ποιοι παίρνουν το «χρίσμα»

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκλογική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπο τον Νικήτα Κακλαμάνη, ολοκλήρωσε τη σχετική προετοιμασία και παρέδωσε τη λίστα με τους υποψηφίους στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος θα δώσει και την τελική έγκριση. Η ανακοίνωση των υποψηφίων αναμένεται μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Στην Αττική που αποτελεί και την μεγαλύτερη Περιφέρεια, υστέρα από πολλές ζυμώσεις και επαφές εμφανίζεται να έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.

Στην Κεντρική Μακεδονία το τοπίο ήταν ξεκάθαρο εδώ και πολύ καιρό. Ο νυν Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δεν είχε σοβαρό ανταγωνισμό και θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη ο εκλεκτός της Πειραιώς είναι ο Χρήστος Μέτιος ο οποίος εξελέγη Περιφερειάρχης αντικαθιστώντας τον αείμνηστο Γ. Παυλίδη.

Το γαλάζιο χρίσμα στη Δυτική Μακεδονία παίρνει – εκτός απροόπτου- ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης.

Στη Θεσσαλία υποψήφιος εκ νέου θα είναι ο νυν Περιφερειάρχης και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός ο οποίος φαίνεται να έχει όλο το «πακέτο» προσόντων που επιθυμεί ο πρόεδρος της ΝΔ για τους εν γένει υποψηφίους της ΝΔ.

Στην Ήπειρο η κατάσταση υπήρξε λίγο πιο περίπλοκη, ωστόσο ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης έχει πλέον αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα.

Ζυμώσεις και υπόγειες διεργασίες υπήρξαν και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ωστόσο τα όποια προβλήματα φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν ομαλά και το χρίσμα φέρεται να λαμβάνει ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοιας Φάνης Σπανός.

Στην Πελοπόννησο, μια δύσκολη, κρίσιμη και μεγάλη Περιφέρεια, οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν στην υποψηφιότητα του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιωτη Νίκα

Στο Νότιο Αιγαίο η Πειραιώς θα υποστηρίξει για άλλη μια φορά τον «δικό της» Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο

Στο Βόρειο Αιγαίο η «εκλεκτή» της Ν.Δ. εμφανίζεται να είναι η περιφερειάρχης Χριστιάννα Καλογήρου

Ωστόσο θολό παραμένει το τοπίο σε τρεις Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδας- Κρήτης και Ιονίων Νήσων), αλλά όπως επισημαίνεται οι τρεις εκκρεμότητες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν άμεσα.

Πηγή: https://www.lykavitos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν