Σώματα Ασφαλείας

Ρουβίκωνας: Αναρχική ή τρομοκρατική οργάνωση;

Στις Διεθνείς Επαναστατικές Λαϊκές Αντάρτικες Δυνάμεις (IRPGF), μια ένοπλη αναρχική οργάνωση, η οποία «μάχεται για την υπεράσπιση των κοινωνικών επαναστάσεων σε όλο τον κόσμο, την άμεση αντιμετώπιση του κεφαλαίου και του κράτους, και την προώθηση του αναρχισμού», έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές και μάλιστα έχουμε επισημάνει μέσω της διακήρυξής τους το πλαίσιο στο οποίο δρα και κινείται. (ελληνική έκδοση)

Η σημερινή αφορμή μας δόθηκε από την δημοσίευση στο twitter της παραπάνω φωτογραφίας, η οποία ήρθε να συμπληρώσει μια σειρά αναφορών που δηλώνουν υποστηρικτική σχέση μεταξύ των IRPGF και του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ. Μια ένοπλη αναρχική οργάνωση σε «επικοινωνιακή» συνεργασία με μια «ειρηνικά» διαμαρτυρόμενη, προς το παρόν, ελληνική επίσης αναρχική οργάνωση.

Screen Shot 2017-10-21 at 13.24.48

Τα πράγματα γίνονται περισσότερο περίπλοκα όταν γνωρίζουμε ότι Έλληνες αναρχικοί έχουν εκπαιδευτεί και συμμετάσχει στον ένοπλο αγώνα των Κούρδων κατά του «φασισμού» της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Ίσως λοιπόν το πρόβλημα του δυτικού κόσμου, το οποίο ακούει στον τίτλο «Επιστροφή Ξένων Μαχητών -The Return of the Foreign Fighters» της ισλαμικής τρομοκρατίας, για την χώρα μας να ορίζεται ως «Επιστροφή Αναρχικών Μαχητών», οι οποίοι θα οργανώσουν ένοπλο αγώνα ενάντια στο « έθνος-κράτος, (τ)η(ν) εξουσία, το κεφάλαιο και (τ)η(ν) κοινωνική ιεραρχία», αντιμετωπίζοντας «τα αφεντικά, μαζί με το στρατό και την αστυνομία τους, …. με σφαίρες, βόμβες και δυναμίτη.»

Εσωτερική τρομοκρατία;

Θα συνεχίσουμε παρόλα αυτά να αποκαλούμε τους νεαρούς με φωτοβολίδες, μολότοφ και τσεκούρια απλά «μπαχαλάκηδες» ή θα σοβαρευτούμε να δούμε την κατάσταση; Κάπως έτσι γεννιέται ένα πρόβλημα ασφαλείας (τουλάχιστον) και μετά δεν μαζεύεται, παρά μόνο όταν υπάρξει/ουν απώλεια/ες ζωής, χυθούν ψεύτικα πολιτικά δάκρυα και δεσμεύσεις για κάθαρση του φαινομένου για το οποίο μεχρι τώρα κάποιοι απλά ίσως «αστειεύονται».

Όλοι όσοι αποκαλούμε τους δικαιολογημένα ίσως αυτούς νεαρούς «επαναστάτες», απλά «μπαχαλάκηδες», έχουμε τεράστιες ευθύνες. Ένας ευάλωτος νέος δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί όταν αδικείται και αισθάνεται ότι του έχουν υποθηκεύσει το μέλλον, τα όρια της διαμαρτυρίας, της ειρηνικής επανάστασης από την τρομοκρατία, η οποία εξάλλου θεσμικά δεν έχει ορισθεί ακόμη! Προστατέψτε τους νέους υποψήφιους να στρατολογηθούν και λάβετε σοβαρά την απειλή.

Πηγή: https://asymmetricthreats.wordpress.com

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν