Σώματα Ασφαλείας

Το «σχέδιο» Τόσκα για τον «Ρουβίκωνα»!!!

της Θάλειας Χούντα

Με την πρόσφατη εισβολή των μελών του «Ρουβίκωνα» στον προαύλιο χώρο της Βουλής είχαμε την ευκαιρία, να μάθουμε και να δούμε στην πράξη, το επεξεργασμένο «σχέδιο» Τόσκα. Και αυτή την φορά, δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία περί ευθύνης αστυνομικών και βεβαίως, του Γενικού της ΓΑΔΑ.

Οι αστυνομικοί ενήργησαν άμεσα και σωστά, ο Γενικός της ΓΑΔΑ έπραξε τα προβλεπόμενα και τα νόμιμα και … εν τέλει εμφανίστηκε ο αν. υπουργός Τόσκας, ο οποίος ζήτησε την καταγραφή των στοιχείων των εισβολέων! Σαν να μην έγινε τίποτα, σαν να μην υπήρξε παραβίαση των κανόνων της Βουλής, σαν να μην δημιουργήθηκε αταξία. Όλα τα βρήκε τέλεια ο αν. υπουργός!

Τώρα, πως θα μπορέσει, να ζητήσει από τους αστυνομικούς την εφαρμογή του νόμου, την επόμενη φορά, που θα υπάρξει αντίστοιχη εισβολή σε άλλον χώρο και καταστροφές περιουσιών; Αφού υπάρχει το κυβερνητικό δεδικασμένο, ότι η ενέργεια αυτή ήταν «ακτιβιστική»! Και, αν χρειαστεί, θα γίνει και μία διευρυμένη ερμηνεία του «ακτιβισμού» και ….

Θα είναι παρόν όμως ο αν. υπουργός στα επόμενα επεισόδια, για να εξηγήσει στις διμοιρίες, την ώρα που θα πέφτουν βροχή οι μολότωφ και οι πέτρες, τι σημαίνει «ακτιβισμός» και το «πόσο καλό» και «ακτιβιστικό» είναι να τραυματίζεσαι και να καίγεσαι;

Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύεται ο πιο συνεπής όλων! Μονίμως και δεν επεμβαίνει στα κρίσιμα θέματα και δεν παίρνει θέση για τους αστυνομικούς του. Αλλιώς, θα έπρεπε ήδη, να έχει, τουλάχιστον, δημόσια εκφράσει την ευαρέσκειά του και στους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν και στον Γενικό της ΓΑΔΑ.

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν