Πολιτική

Σήμερα το ραντεβού Γεννηματά- Παπανδρέου για εκλογική συμπόρευση

Σήμερα το απόγευμα στη Βουλή είναι πιθανό να ξεκινήσει η επούλωση της πιο οδυνηρής διάσπασης του ΠΑΣΟΚ. Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθούν στο γραφείο της προέδρου του Κινήματος, με τις πληροφορίες και από τις δύο πλευρές να οδηγούν στην εκλογική συμπόρευση ΚΙΔΗΣΟ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Μια διάσπαση που κόστισε στο ΠΑΣΟΚ και τη χώρα την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη Βουλή από την Χρυσή Αυγή, καθώς το ΚΙΔΗΣΟ ιδρύθηκε παραμονές των εκλογών του 2015, οδηγώντας τη Χαριλάου Τρικούπη σε εκλογική κατάρρευση. Παρολαυτά το ΚΙΔΗΣΟ έμεινε εκτός Βουλής τον Ιανουάριο του 2015 και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου που ακολούθησαν δεν κατάφερε να ετοιμάσει συνδυασμούς και να κατέβει.

Στο μεσοδιάστημα πολλά ακούστηκαν για συνεργασία στελεχών του και του Γιώργου Παπανδρέου με την κυβέρνηση, δεδομένου ότι το ΚΙΔΗΣΟ είχε αποφεύγει να συμμετάσχει και στον διάλογο ΠΑΣΟΚ- Ποταμιού. Τελικά, μετά την υπόθεση Γεωργίου και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το κόμμα δεν παίρνει τα πάνω του φαίνεται να κυριάρχησαν πιο ρεαλιστικές σκέψεις.

Τα στοιχεία δείχνουν πως το ΚΙΔΗΣΟ θα προστεθεί ως αυτόνομος φορέας στις δυνάμεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τα στελέχη του, επιστρέφουν… σπίτι, μαζί με την σκηνή του «κάμπινγκ», παρότι πρόλαβαν κατά τη σύντομη απουσία τους να πετάξουν αρκετές «πέτρες» στα παράθυρα της Χαριλάου Τρικούπη.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν