Ελλάδα

Σοκάρουν τα στοιχεία σε Ελλάδα και Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον 200 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες,

σε 30 περίπου χώρες, έχουν υποβληθεί στην βάρβαρη πρακτική της κλειτοριδεκτομής, συνήθως πριν από την ηλικία των 12. Επιπλέον, 3 εκατομμύρια κορίτσια κινδυνεύουν από ακρωτηριασμό κάθε χρόνο.

Μάλιστα, η πρακτική αυτή βρίσκει εφαρμογή και στην Ευρώπη, λόγω των μεταναστευτικών ροών προς την «Γηραιά Ήπειρο»!

Τουλάχιστον 500.000 ακρωτηριασμένες γυναίκες ζουν σήμερα σε ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, ο ακρωτηριασμός πραγματοποιείται στην καρδιά των ευρωπαϊκών πόλεων ή τα κορίτσια στέλνονται «διακοπές» στις χώρες τους ώστε να επιστρέψουν μετά από την «τελετή» ακρωτηριασμού.

Το 2007, έγινε πρώτη φορά απόπειρα να καταγραφούν περιστατικά ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων σε «μετανάστριες» στην Ελλάδα και όπως έδειξαν τα στοιχεία της έρευνας, οι 28 από τις 33 Σουδανές που συμμετείχαν, είχαν υποστεί κλειτοριδεκτομή.

Το 2017, μετά από εισαγγελική παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ξεκίνησε νέα έρευνα, μετά από δημοσίευση ανώνυμων καταγγελιών.

Το βάρβαρο έθιμο έχει φτάσει στην χώρα μας αλλά και στην Κύπρο!

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», το Future Worlds Centre (FWC) έχει καταχωρήσει τον μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων ΑΓΓΟ (Ακρωτηριασμός Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων) στην Κύπρο, μέσω της Μονάδας Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και του Cyprus Refugee Council το οποίο παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στις γυναίκες που επηρεάζονται από αυτόν.

Ήδη, από το 2013, η Μονάδα παρείχε υποστήριξη σε 32 γυναίκες που έχουν υποστεί ΑΓΓΟ από την Σομαλία (28), την Ακτή του Ελεφαντοστού (1), την Γουινέα (1), το Σουδάν (1) και την Νιγηρία (1) (FWC, Μάρτιος 2016).

Η Υπηρεσία Ασύλου έχει εντοπίσει δέκα γυναίκες και τέσσερα κορίτσια ως θύματα του ΑΓΓΟ από το 2013, από τη Σομαλία (οκτώ γυναίκες και τέσσερα κορίτσια), το Σουδάν (μία γυναίκα) και την Γκάμπια (μία γυναίκα), ενώ η οργάνωση Hope for Children έχει προσφέρει υποστήριξη σε τρεις έφηβες – δύο από το Καμερούν και μία από την Νιγηρία.

Αυτό μας παρουσιάζουν ως «πρόοδο»!

Πηγή: https://www.el.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν