Ελλάδα Σώματα Ασφαλείας

Στη πλατεία Εξαρχείων, στο πλευρό της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Της Θάλειας Χούντα
Επικεφαλής της κίνησης «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Για όσους δεν το γνωρίζουν (δύσκολο..) την Πέμπτη 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί από τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις». Ήδη η ΠΟΑΣΥ έχει λάβει τη σχετική άδεια από το Δήμο Αθηναίων και ετοιμάζεται να στήσει εξέδρα και μικροφωνική στο χώρο της συγκέντρωσης.

Στο Άβατο λοιπόν  αυτό (των Εξαρχείων), εκεί που η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αρνείται πεισματικά να το συμπεριλάβει στη νομιμότητα, εκεί που το τοπικό αστυνομικό τμήμα καίγεται κάθε μήνα από αναρχικούς, εκεί όπου το να δεις περιπολία αστυνομικών ακούγεται ως ανέκδοτο, εκεί που η μαφία των ναρκωτικών δρα ανενόχλητα, εκεί, λοιπόν, τη Πέμπτη, οι αστυνομικοί υπάλληλοι -με κινηματικές διαδικασίες από τα κάτω- θα αποδείξουν σε όλο τον Ελληνικό Λαό ότι τα Εξάρχεια αποτελούν Άβατο όχι γιατί οι αστυνομικοί δεν μπορούν να συλλάβουν τα ταραχοποιά και εγκληματικά στοιχεία αλλά διότι απουσιάζει η ανάλογη πολιτική βούληση από την ηγεσία της Αστυνομίας.

Θα αναδείξουν τις πραγματικές ιδιότητες των ανθρώπων που ηγούνται αυτή τη στιγμή την ΕΛ.ΑΣ., που δεν είναι άλλες από αυτές των πατενταρισμένων υπαλληλάκων – εντολοδόχων μιας κυβέρνησης που συνομιλεί με «συλλογικότητες» και χαϊδεύει κουκουλοφόρους.

Αν η εκδήλωση πραγματοποιηθεί κανονικά, το γεγονός αυτό θα αποτελέσει χτύπημα στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφού θα έχει εμπράκτως αποδείξει εκτός των παραπάνω, ότι η αστυνομική παρουσία σε αυτή την «ιδιαίτερη» πλατεία μπορεί να επαναφέρει μια ολόκληρη γειτονιά στη κανονικότητα.

Από την άλλη αν η εκδήλωση απαγορευτεί από την φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, αυτό θα είναι η μέγιστη παραδοχή της ανικανότητας της. Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, το πλήγμα θα είναι πολύ δυνατό  και για τον αν. Υπουργό Ν. Τόσκα, αφού θα αποδειχθεί η αναποτελεσματικότητα της Πολιτείας για την διαφύλαξη μιας ειρηνικής συγκέντρωσης.

Όσο για τη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας φαντάζομαι ότι απλά θα αναμένει στο ακουστικό της τις υπουργικές εντολές. Δεν περιμένουμε να πάρει θέση ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ή κάποιος άλλος ανώτατος της Λ. Κατεχάκη και ειδικά οι αναμένοντες τις κρίσεις του χειμώνα. Το αντίθετο, θα χρειαζόταν απόθεμα ψυχής, το οποίο και απουσιάζει από τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Όπως και να έχει, στους συνδικαλιστές αστυνομικούς της ΠΟΑΣΥ, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, γιατί με μία απλή αλλά πανέξυπνη κίνηση ανέδειξαν τις παθογένειες του Συστήματος αλλά και το πόσο σημαντικές είναι οι συλλογικές δράσεις.

Ας το εκμεταλλευτούν μελλοντικά, για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους, τα οποία είναι λίγο πολύ γνωστά αλλά παραμένουν εις βάρος των αστυνομικών και κατά προέκταση, εις βάρος και των πολιτών. Εξ’ άλλου, μια καλά επανδρωμένη, σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή Αστυνομία, αποτελεί κοινωνικό αίτημα.

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου και ώρα 18:00 να είμαστε όλοι στην πλατεία Εξαρχείων, μαζί με την ΠΟΑΣΥ!

Αν όχι τώρα, Πότε;

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν