Ελλάδα

Στο στόχαστρο της ΜΙΤ εδώ και καιρό η νήσος ΡΩ!

Πώς με σκάφη αναψυχής και drone κατασκόπευαν τη φρουρά.

Το επειδόσιο της χαμηλής πτήσης του τουρκικού ελικοπτέρου της ακτοφυλακής, ήταν άλλη μία επιχείρηση εκτίμησης της ελληνικής ετοιμότητας, όπως οι επιχειρήσεις παρακολούθησης της νήσου που εδώ και καιρό εκτελούνταν από τους Τούρκους «James Bond».

Με κάθε λογής «καμουφλάζ» είχαν προσεγγίσει από καιρό τη Ρω οι Τούρκοι κατάσκοποι, προκειμένου να καταγράψουν και να κατασκοπεύσουν τη σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας της στρατιωτικής δύναμης στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους προηγούμενους μήνες το ακριτικό νησί είχαν προσεγγίσει πολυτελή σκάφη αναψυχής που έδεναν στις ακτές του. Πάνω στα υπερμεγέθη σκάφη, εκτός από το έμμισθο πλήρωμα, βρίσκονταν πολυάριθμοι επιβαίνοντες μεταξύ αυτών και γυναίκες σχεδόν με αδαμιαία περιβολή, οι οποίοι κατά δήλωσή τους ήταν σουηδικής καταγωγής και ισχυρίζονταν ότι ήθελαν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην περιοχή.

Πάνω από το πολυτελές σκάφος υπερίπτατο ένα drone, μεγάλου μεγέθους το οποίο, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, έγινε άμεσα αντιληπτό. Το συγκεκριμένο drone, είναι σχεδόν βέβαιο πως κατέγραφε εικόνα από το νησί την οποία, όπως εκτιμάται, αναμετέδιδαν ζωντανά σε άγνωστο κέντρο.

Το περιστατικό αυτό, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης δεν ήταν το μοναδικό, καθώς οι επισκέψεις πολυτελών σκαφών, με την ίδια «σύνθεση» καταγράφηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σε όλες τις περιπτώσεις ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των δεδομένων, του ευαίσθητου, εθνικά χώρου.

Πηγή: www.bankingnews.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν