Σώματα Ασφαλείας

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μενίδι – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των Ρομά

Μέτρα για τον περιορισμό της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας των Ρομά, μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής, την περασμένη Πέμπτη ζητούν οι κάτοικοι του Μενιδίου, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καράβου, ύστερα από κάλεσμα του δημάρχου Αχαρνών, Γιάννη Κασσαβού.

Στο μεταξύ, οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται πόρτα-πόρτα. Αστυνομικοί πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο και ειδικά στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει το όπλο δεν μπορεί να γίνει βαλλιστική, γιατί δεν υπάρχει δεύτερη βολίδα να συγκριθεί. Δυο είναι τα σενάρια για την Αστυνομία. Είτε ο δράστης είναι ανάμεσα στους προσαχθέντες – συλληφθέντες, κάτι που σημαίνει ότι έχει κρύψει το όπλο ή στον καταυλισμό ή το έχει πετάξει σε κάποιο κάδο απορριμάτων. Με την πιθανότητα κάποιο από τα δύο σενάρια να ισχύει, η Αστυνομία αναμένεται να ψάξει τόσο τον καταυλισμό, όσο και τις χωματερές, χρησιμοποιώντας και ανιχνευτή μετάλλων.

Το δεύτερο σενάριο είναι ο δράστης να έχει διαφύγει από τον καταυλισμό. Γι’ αυτό και η έρευνα έχει ξεκινήσει από χθες και στην επαρχία. Στην περίπτωση αυτή η λογική λέει ότι πιθανότατα έχει μαζί του το όπλο, για να το εξαφανίσει.

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν