Απόψεις

Θλιβερή Ευρώπη: Οι γραφειοκράτες πιέζουν τα κράτη-μέλη, και επιβραβεύουν τον Ερντογάν

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ευρώπη… Ποια Ευρώπη; Θα μπορού­σαμε να αναρωτηθούμε παραφράζοντας τη γνωστή διαφήμιση. Και η αλήθεια είναι πικρή και άκρως ενοχλητική.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση του τίποτα αναλώνεται σε τι νομίζετε; Στην πίεση (και την καταπίεση) που ασκεί στα δικά της κράτη-μέλη, αντί να τα στηρίζει και να τα υποστηρίζει.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, αλλά ο χώρος (της στήλης του ‘Εθνους) είναι πολύ μικρός για να τα χωρέ­σει. Παραδείγματα ταπεινωτικά για τις χώρες-μέλη, ιδιαίτερα τα λεγόμενα μικρά κράτη, στα οποία συμπεριλαμβάνω εκτός της Κύπρου και την Ελλάδα πλέον. Η αλήθεια είναι πικρή, το γνωρίζω…

Το καλύτερο παράδειγμα αποτελεί η προσφυγική κρίση που δημιούργησε βάσει σατανικού σχεδίου η ‘Αγκυρα. Δεν θα αναφερθώ τώρα στο Κυπριακό, όπου οι απόψεις των γραφειοκρατών των Βρυξελλών είναι αρνητικές για την Κύπρο και το εθνικό της θέμα και υποστηρικτικές προς τις θέσεις της κατοχικής δύναμης Τουρκίας, η οποία σχεδιάζει να κερδίσει τον πλήρη έλεγχο του νησιού με την υπογραφή των Ελληνοκύπριων ηγετών. Ναι, τόσο καλά…

Στο Προσφυγικό οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και η ηγετική ομάδα στο Βερολίνο απασχολούνται με την ικανοποίηση των απαράδεκτων απαιτήσεων της Τουρκίας αντί να προσπαθήσουν να επιλύσουν το πρόβλημα με έναν πιο εύκολο τρόπο: Να μετακινούνται παραδείγματος χάριν οι πρόσφυγες προς την Ευρώπη κατευθείαν από την Τουρκία με αεροπλάνα, όπως προτάθηκε επανειλημμένα. Ή να πιέσουν σοβαρά για να τελειώνει ο καταραμένος εμφύλιος στη Συρία, τον οποίο ξεκίνησαν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, προσδοκώντας να εμπλέξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες.

Αντ’ αυτού, -αντί να προσπαθήσουν, δηλαδή, να τερματιστεί ο εμφύλιος- και πέραν των δισεκατομμυρίων ευρώ που υποσχέθηκε η καγκελάριος Μέρκελ στον «σουλτάνο» της Τουρκίας, οι μεγάλοι της Ευρώπης εκβιάζουν τις χώρες-μέλη να υποχωρήσουν στο μείζον θέμα της βίζας και της ασύστολης εισόδου Τούρκων υπηκόων στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή επέβαλαν στον Ελληνα πρωθυπουργό την παραμονή χιλιάδων προσφύγων στο ελληνικό έδαφος και έστειλαν τον υποτακτικό τους, Ντόναλντ Τουσκ, στη Λευκωσία να απειλήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Ο τελευταίος ευτυχώς δεν “μάσησε” και μακάρι να κρατήσει την ίδια στάση όταν προσπαθήσουν να του επιβάλουν τη “λύση” του Κυπριακού στη βάση ενός νέου φιλοτουρκικού σχεδίου.

Είναι φρικτός ο τρόπος με τον οποίο χειρί­ζο­νται τόσο σοβαρά θέματα, όπως η εθνική κυριαρχία και η ανεξαρτησία, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και η κ. Μέρκελ. Είναι ταυτόχρονα και υπονομευτικός για το κοινό όραμα της «ευρωπαϊκής οικογένειας». Αν και είχε σχεδιαστεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο, η ΕΕ αποτελεί πλέον εργαλείο για τη Γερμανία και τους δορυφόρους της. Ολοι οι υπόλοιποι είναι τα άβουλα πιόνια του οικονομικού και πολιτικού παιχνιδιού του Βερολίνου.

Το σχέδιο της Τουρκίας με τη χρησιμοποίηση των άμοιρων προσφύγων της Συρίας υλοποιείται μόνο επειδή οι ηγέτες της ΕΕ το επέτρεψαν και στην περίπτωση της κ. Μέρκελ μπορεί και να το υπέθαλψαν. Δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να προχωρούσε τον εκβιασμό ο Ταγίπ Ερντογάν, αν η απάντηση της Ευρώ­πης ήταν αυτή που δόθηκε σε χώρες-μέλη οι οποίες αντιστάθηκαν στους Τούρκους… Δεν είναι τυχαίο ότι ο μύθος της ενωμένης Ευρώπης ξεφτίζει και κάθε φορά και απαξιώνεται στα μάτια των πολιτών της…

Θλιβερή Ευρώπη: Οι γραφειοκράτες πιέζουν τα κράτη-μέλη, και επιβραβεύουν τον Ερντογάν
Θλιβερή Ευρώπη: Οι γραφειοκράτες πιέζουν τα κράτη-μέλη, και επιβραβεύουν τον Ερντογάν

WWW.ETHNOS.GR – WWW.MIGNATIOU.COM

Ξεχώρισαν