Απόψεις

Θόδωρος Ζαρέτος: Ζήτω η Kim Kardashian, τα Εξάρχεια κι ο Λαζόπουλος!

Ζούμε τον επιθανάτιο ρόγχο της παγκόσμιας κρίσης χρέους, που δημιουργήθηκε με την ανεξέλεγκτη δράση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, σε συνθήκες που η λειτουργία του υποκαθιστούσε όλο και περισσότερο την πολιτική, αποσπώντας όλο και μεγαλύτερο χώρο από αυτήν.

Τα φιλελεύθερα αντανακλαστικά της Ευρώπης αποδείχτηκαν ικανά να αφυπνίσουν τον ρεαλιστικό θετικισμό της, ώστε να ελπίζουμε σε μία πολιτική ατζέντα ικανή να υποχρεώσει τις φιλελεύθερες δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τα τόσα χρόνια εντατικής καλλιέργειας της καταναλωτικής υπερβολής με το λίπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής φούσκας, με την υιοθέτηση, επιτέλους, μιας δημοσιονομικής αγρανάπαυσης ικανής να κινήσει την ιδιωτική επιχείρηση.

Οι πολιτικές δυνάμεις όλων των Δυτικοευρωπαϊκών Δημοκρατιών εδώ και τέσσερις περίπου δεκαετίες ενεχυρίασαν άλλες μεγαλύτερο και άλλες μικρότερο πολιτικό χώρο στον διεθνή χρηματοπιστωτικό Λεβιάθαν, με αντάλλαγμα την πριμοδότηση ενός μοντέλου καταναλωτικής υπερβολής, τέτοιου, που ήδη πριν από την κρίση έδειχνε ότι η πιο πιθανή αλλά και επικίνδυνη συνέπειά του ήταν η δημιουργία ενός νέου ανθρωπότυπου, που εκπαιδευόταν να επιβεβαιώνει τα υπαρξιακά και ταυτοτικά του χαρακτηριστικά μέσω της μονοδιάστατης προσήλωσής του στην «επιλογή» κατανάλωσης εμπειριών.

Δεν χρειαζόσουν πια να έχεις μία Πόρσε ή ένα κότερο, αλλά να μπορείς δανειστείς από τη Τράπεζά (σου!) για να οδηγήσεις μία Πόρσε ή και να πας κρουαζιέρα με ένα κότερο. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν μπορούσες να δανειστείς, μπορούσες να τα «ζήσεις» αυτά, καλωδιωμένος  μέσα στις  πολυδαίδαλες αλληλεπιδράσεις του μιντιακού σύμπαντος μέσω των ταυτοτικών σου ειδώλων.

Το Βίπερ Νόρα πέθανε.

Ζήτω το Ίνσταγκραμ!

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στη νέα διαδικασία ανάδειξης ειδώλων του «λαού».  Αργήσαμε ίσως λίγο να ακολουθήσουμε τις μιντιακές ταυτοτικές μισγάγκειες αλλά τα καταφέραμε.

Η Μιμή δεν είναι πια η ενσάρκωση των ονείρων της ανοικτόχρωμης, ευτραφούς νοικοκυράς.

Ζήτω η Κιμ Καρντάσιαν!

Ο αιωνίως αδιάβαστος «διαβασμένος» Αριστερός δεν είναι πια το πρότυπο του οργισμένα προβληματιζόμενου μεταέφηβου.

Ζήτω τα Εξάρχεια!

Η πολιτική ενημέρωση και η πολιτική κριτική δεν είναι πια ούτε δικαίωμα ούτε υποχρέωση, είναι σόου.

Ζήτω ο Λαζόπουλος!

Το ΠΑΣΟΚ του Κουρουμπλή πήγε στο 4% όταν επιτέλους είπε δυο αλήθειες παραπάνω.

Ζήτω ο Κουρουμπλής του ΣΥΡΙΖΑ!

Ήταν λοιπόν αναμενόμενο να μην είναι μόνο η κρίση χρέους που αφύπνισε τις ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ, αλλά και η διαπιστωμένη με τραγελαφικό τρόπο αδυναμία του ευρωπαίου πολίτη να αυτοκατανοείται ως έλλογο παράγωγο του Διαφωτισμού, του Ορθού Λόγου και της Ανοικτής Κοινωνίας. Εξηγήσιμη λοιπόν η άνοδος Φάρατζ και Λεπέν σε Μ. Βρετανία-Γαλλία και ευεξήγητη και απολύτως αναμενόμενη η τιμωρία των «γερμανοτσολιάδων του παλιού» από την επικράτηση του «νέου» στα πρόσωπα του Τσίπρα και του Καμένου!

Ναι η Ελλάδα τα κατάφερε και πάλι να καταπλήξει. Ο Τσίπρας και ο Καμένος είναι το νέο!

Γάλλοι και Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες στέκονται μετέωροι μπροστά στην αντίφαση μεταξύ της  γενέθλιας ιδέας της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας να θεωρεί λογικό το απερινόητο σχήμα, Πολιτική Δημοκρατία-Κρατική Οικονομία και των κοινωνικών επιτευγμάτων της στην Ευρώπη κάθε φορά που υπηρέτησε με πολιτικό θάρρος τον ανταγωνιστικό καπιταλισμό.

Ενώ αναμενόταν να κάνουν πλάκα με τον λατινοαμερικάνικης κοπής άξεστο Κνιτάκο που νομίζει ότι η Δημοκρατία είναι θεσμός, ενώ Λέσβος και Μυτιλήνη είναι δύο διαφορετικά νησιά, αποφάσισαν να μπολιάσουν την Αριστερή τους δημαγωγία εντάσσοντας το ΣΥΡΙΖΑ στις τάξεις τους!

Αν δεν μας κόστιζε τόσο ακριβά η επιλογή τους θα κάναμε ίσως κι εμείς πλάκα με την κατάντια τους. Τώρα αναρωτιόμαστε αμήχανοι αν είναι πια οι αντιπροσωπευτικότεροι μανδαρίνοι μιας Ευρώπης που σχεδιάζει από το γραφείο της την κατάργηση του γύρου, επειδή-λέει- περιέχει φωσφορικό άλας, το ίδιο δηλαδή συστατικό που περιέχουν τα χότ-ντογκς.

Τι να πεις πια!
Αριστεροί παπαρολόγοι με δυσανεξία στη γλουτένη ή όπως λέει και ο λαός «δουλειά δεν είχε ο διάολος κι εγάμει τα παιδιά του»;

Πηγή: http://www.liberal.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν